Tipp

Brutális rangadóval indul a forduló - bátor fogadással támadunk!

Péntek hajnalban az Atlanta Falcons és a New Orleans Saints összecsapásával veszi kezdetét az NFL 14. játékhete.

Drew Brees és Matt Ryan neve általában garancia a sok pontra, most pedig egymással néz majd farkasszemet a két klasszis irányító, így habozás nélkül rámegyünk az overre. Sőt, az alap 53.5-ös line-hoz még bátorkodunk két FG-nyi egységet hozzácsapni, azaz legalább 60 pontot várunk a felek történetének 97. randevúján. 

A két klasszis QB közül vajon most ki örülhet a meccs végén? - Fotó: SBN

Az egy dolog, hogy óriási rangadóról beszélünk és a két franchise rivalizálása egészen 1967-ig nyúlik vissza, de most még ráadásul hatalmas is lesz a tét. A New Orleans Saints 9-3-mal, csoportelsőként érkezett Georgiába, míg az Atlanta Falcons 7-5-tel, ám de "csak" harmadikként várja a nagy megmérettetést. Ez jól mutatja, mennyire erős az NFC déli kvartettje, hiszen a két csapat közé 8-4-gyel még beékelődik a Carolina. A vendégek egy győzelemmel a rájátszást szinte bebiztosíthatják, míg a hazaiak azért kaparnak majd, hogy a hajrára igazán komoly esélyük legyen az utószezonra. 

A két csapat közül a Szentek hangoltak jobban, fontos csoportmeccset húztak be a Carolina ellen, míg a Sólymoknak nem sikerült otthon tartani a győzelmet a Minnesota ellen, igaz, egy 10-2-vel álló csapattól nem szégyen kikapni. 

No, de visszatérve a tippünkre. Tavaly oda-vissza elképesztő pontorgiát mutatott be a két gárda. New Orleansban 77, Atlantában pedig 70 pont került fel a táblára.

Ehhez kellett egyrészről az Atlanta zseniális támadósora, amely idén is adott, ám ez a szezon egyelőre nem Ryanékről szólt. A 22.8 pontos meccsenkénti átlaggal csak a liga középmezőnyébe tartoznak, ugyannakkor bármikor benne van, hogy kiszakad a pontzsák a Falconsnál, hiszen a tudás nem szállt el az offense-ből. Bár a New Orleans védelme idén a szebbik arcát mutatja, azért lehet rajtuk fogást találni, földön például Coleman - Freeman duó kifejezetten hatékony lehet. 

A vendégeknél is földi "attak" lehet nagyon hatékony, hiszen ez pokolian működik idén a Szenteknél. Mark Ingram és Alvin Kamara kettőse zseniális, a Falcons pedig futásokkal sebezhető. 

Persze ne legyen kétségünk afelől, hogy Brees és Ryan is megmutatja a klasszisát, mint ahogyan az elkapóknál Julio Jones vagy éppen Michael Thomas. 

Tény, hogy volt már Atlanta-New Orleans derbi, ami ennél sokkal jobban overre állt, de úgy gondolom, hogy vendég részről nem okoz majd óriási kihívást a pontszerzés, az Atlantának pedig tartania kell a tempót, ha nyerni szeretne. 

Atlanta Falcons-New Orleans Saints
hatharom.com
Több, mint 57.5 pont
@2.50
Fogadási határidő: péntek, 2:30