Karrier

Iniesta az új spanyol rekorder

  • ivan

A szombati kupagyőzelemmel Andrés Iniesta már a 33. trófeáját nyerte karrierje során.

fcbarcelona

Szombat este a Barcelona papírformának megfelelően 3-1-re legyőzte az Alavést a Spanyol Király Kupa döntőjében, így sorozatban harmadik alkalommal lett kupagyőztes. Neymar újabb góljával beállította Puskás Ferenc több, mint 50 éves rekordját, Andrés Iniesta pedig új spanyol rekordot állított fel.

A 33 éves középpályás karrierje 33. trófeáját nyerte meg pályafutása során, amivel beelőzte korábbi csapattársát és barátját, Xavi Hernandezt, aki 32 címet szerzett eddigi karrierje alatt.

Iniesta - Xavihoz hasonlóan - a spanyol válogatott történetének legsikeresebb időszakában számított húzóembernek, emellett pedig a Barcelona az elmúlt 10 évének sikereiből is alaposan kivette a részét.

Hogy végül Iniesta hány címet zsebel be karrierje során az még a jövő zenéje, mindenesetre Luis Enrique távozása miatt akadnak olyan szurkolói vélemények, hogy az új tréner érkezésével egy új időszámítás is kezdődhet a Nou Campban. Az irányítónak 2018-ig van érvényes szerződése a Barcával, így ha a katalánok pénzt szeretnének látni Iniesta esetleges távozásából, akkor még most nyáron kellene nyélbe ütni az üzletet.

Persze a klub élő legendájaként sokkal valószínűbb, hogy Iniesta maga dönt majd a sorsáról.

[2458236] 2017-05-27 21:30:00 Barcelona - Alavesx;