Twitter

Schweinit ledisznózták, Massa Schuminak üzent

A hatharom.com-on keresztül követhetitek a legnépszerűbb sportolók, csapatok Twitter-oldalát. Nézzük, mi történt az elmúlt órákban a közösségi felületeken!

A hatharom.com-on a magyar sportoldalak közül egyedüliként már jó ideje exkluzív Twitter-oldalt üzemeltetünk, ahol a sportvilág legfontosabb szereplőitől, csapatoktól, statisztikákról olvashattok színes bejegyzéseket a népszerű közösségi oldalról. Twitter-oldalunkon listázhatjátok a szereplőket sportágak, focisták, pilóták, teniszezők illetve egyéb szempontok szerint. A cikkek alatt közvetlenül a témához kapcsolódó Twitter-tartalmakat olvashattok, amelyek az adott sportághoz, személyhez, csapathoz fűződnek.

Kedden este a Bajnokok Ligája-meccsek végeztével természetesen azok eredményeire reagáltak a főszereplők. Igaz, a Barcelona-Atlético és a Manchester United-Bayern 1-1-es döntetlenjei után komolyan örülni senki nem mert, de szomorkodni sem akart.

Régi barátok egymás ellenBarcelonában Andrés Iniesta és Dani Alves is a szurkolókat éltette elsősorban. "Büszke vagyok a csapatra és a drukkerekre. Izgalmas 90 perc vár még ránk. Hajrá Barca!" - írta a nyolcas, míg a jobbhátvéd így köszönte meg a támogatást: "Nagyszerű meccs, nagyszerű munka, és büszke vagyok a csapattársaimra. A következő héten lesz döntés!"

Természetesen a mai nap bombahíre, miszerint a Barcelonát a FIFA kizárta a következő két átigazolási időszakból, szintén megmozgathatta volna a klub körül dolgozókat, de egyelőre az egész egyesület csöndesen várja a fejleményeket. A katalánok hivatalos twitteroldala is inkább a mai edzéssel foglalkozott, mint a büntetéssel.

Egy kicsit több volt az indulat a MU-Bayern után, bár inkább a sajtó oldaláról. A Vörös Ördögök játékosai is a szurkolóknak hálálkodtak (Nagyszerű volt a hangulat az Old Traffordon!!! Köszi az elképesztő támogatást! Ti vagytok a legjobbak. Várjuk a második meccset" - írta például David De Gea), míg a vendégektől Mario Götze afölötti örömét tolmácsolta egy fotóval, hogy újra találkozhatott korábbi dortmundi csapattársával Sindzsi Kagawával.

Ami a médiát illeti, beindult a hadakozás, több angol lap keményen kritizálta ugyanis Bastian Schweinsteigert, aki megkapta a hajrában a második sárga lapját, miután odacsúszott Wayne Rooneynak. A német középpályás nevének első felét - amivel saját hazájában általában becézni szokták - kiragadták, és "Dirty Schwein" - nak, azaz "Mocskos disznó" - nak titulálták, ami viszont több német lap, így a Bild újságíróinál is kiverte a biztosítékot. Ők még ellesznek egymással a visszavágóig.

Nem mindenki foglalkozott a Bajnokok Ligájával az utóbbi órákban, Alex Oxlade Chamberlain az alábbi képre reagálva például közölte, hogy "imádja Anglia új idegenbeli mezét." Nem sokan értenek vele egyet, és a fotó alapján valóban nehéz eldönteni, hogy egy-egy vizes nejlonzsákot húztak-e Rooneyékra áprilisi tréfa gyanánt vagy valóban ezt fogják viselni a nyári világbajnokságon is.

Többen, így Thiago Alcantara is megemlékeztek arról, hogy ma van az autizmus világnapja. "Minden gyermek megérdemli ugyanazokat a lehetőségeket" - írta a középpályás.

A Forma-1-es versenyzők a Malajziai Nagydíj után lassan beszállingóznak Bahreinbe, ahol a hétvégén már újabb futam vár rájuk. "Nagyszerűen indult az évem a malajziai győzelemmel. Eddig még nem sikerült Bahreinben nyernem, remélem, most megtörik ez a sorozat" - tweetelte ki Lewis Hamilton.

Felipe Massa ugyanakkor a hónapok óta élet és halál között lebegő korábbi csapattársának, Michael Schumachernek üzent az alábbi megható képpel és szöveggel: "Légy erős és nyomd keményen, barátom!"

Végül említsük még meg, hogy Roger Federer hivatalos twitter-oldala boldog születésnapot kívánt Mirka Federernek, a teniszsztár feleségének. Egy napos késéssel, de remélhetőleg emiatt nem tör ki a családi viszály. Legfeljebb a tweeteket leggyakrabban kezelő menedzserének kell egy drága bonbonnal bocsánatot kérnie.