Barcelona

Luis Enrique nem érti, miért fütyülték a csapatát - nyilatkozatok

  • varin

A katalánoknak hamar össze kell kapniuk magukat, ha nem akarnak trófea nélkül maradni. Ráadásul most a szurkolók sem állnak a csapat mellett.

Kínkeserves, 2-1-es győzelmet aratott a Barcelona vasárnap este a Leganés ellen, amellyel legalább azt elérték a katalánok, hogy nem nőtt a hátrányuk a riválisokkal szemben. A csapat játéka azonban hagyott kívánnivalót maga után, amelyet füttyel jutalmaztak a szurkolók a mérkőzés során. Kijelenthető tehát, hogy Messiék még nem heverték ki a BL-sokkot.

Fotó: ESPN FC

"Nem vesztettük el a bizalmunkat sem Luis Enriquében, sem pedig magunkban" - kezdte mondandóját Iniesta, aki az utolsó percekre állt be a Leganés elleni bajnokin.

"Vissza kell szereznünk a győztes mentalitásunkat és kétségek nélkül harcolnunk a céljainkért. Nem szabad visszanéznünk! A párizsi meccs után tudtuk, hogy nem vár ránk könnyű 90 perc és természetesen befolyással volt ránk a vasárnap este is. Mi is csak emberek vagyunk, akikre hatással vannak a korábbi események.

Na, meg az sem segített rajtunk, ahogy alakult a mérkőzés. Frusztráltak voltunk, idegesek és a korai előny megszerzése ellenére sem tudtunk eltávolodni a Leganéstől" - mondta Iniesta.

Luis Enrique és Marc-Andre ter Stegen azonban a szurkolókkal is foglalkozott a mérkőzés után, ami annak fényében különösen érdekes, hogy ők ketten biztosan a legtöbbet kritizált emberek között vannak jelenleg Katalóniában - a német portás például elkerülhetőnek vélt gólt kapott a mérkőzés hajrájában, amellyel nehéz helyzetbe sodorta csapatát.

A mérkőzés összefoglalója

"Nem értem a szurkolók dühét, mindenki mindent megtett a sikerért.

Különösen egy olyan vereség után, mint a PSG elleni, fontos lenne, hogy támogassanak minket hazai pályán. Együtt nyerünk, együtt veszítünk!

Minden kétséget kizáróan nagyon nehéz héten vagyunk túl. De át kell vészeljük ezeket a napokat és visszanyernünk a hitünket" - mondta Ter Stegen.

Luis Enrique mester is védte a játékosait, különösen André Gomest. "Nem értem, miért fütyülték ki Gomest. Egyszerűen nincs értelme, ha valaki a saját kedvenceit fütyüli, persze mindenkinek jogában áll kifejezni a nemtetszését.

Nekem viszont a munkám része, hogy kapom a kritikákat, így érthető, hogy engem bántottak. De a játékosokat hagyják békén, mert az nem segít semmin, ha őket fütyülik" - mondta Lucho.

Fotó: Mirror

A katalánok tehát továbbra is tartják egypontos (vesztett pontok alapján hét) hátrányukat a Real Madriddal szemben. A 24. forduló különösen fontos lesz a La Ligában, hiszen a Real Madrid a Villarrealhoz, a Barcelona pedig az Atlético Madridhoz látogat.

A Barcelona bajnoki címét még mindig nem tartják lehetetlennek a fogadóirodák, hiszen alig több, mint háromszoros szorzón tehetjük a gránátvörös-kékeket, míg a Real sikere csupán 100 forintot fizetne 300 feltett forint ellenében.

Melyik csapat nyeri a bajnoki címet?
Real Madrid 1.33
Barcelona 3.40
Sevilla 41.00
Atlético Madrid 51.00
211384