La Liga

Felesleges most a futballról beszélni - Martino

A Barcelona vasárnap este 3-2-re legyőzte a Villarrealt a Primera División 35. fordulójában. A gránátvörös-kékeket azonban ezúttal legalább annyira foglalkoztatta korábbi edzőjük, Tito Vilanova halála, mint maga a mérkőzés.

Győzelemmel emlékeztek Vilanovára Messiék - Fotó: AFP

"Nagyon szomorú hétvége ez a Barcelona és az egész futball számára. Felesleges is ilyenkor a labdarúgásról beszélgetni. Így én csak a részvétemet szeretném Tito családja felé kifejezni. Nagy bátorsággal és erővel tudtunk felülkerekedni. Így kell tennünk a bajnokság végéig, és meglátjuk, van-e esélyünk megnyerni" - értékelt Gerardo Martino a katalánok vezetőedzője, akinek csapata kétgólos hátrányból fordította meg a vasárnap esti mérkőzést.

"Természetesen óriási hatással van ránk az eset, hiszen elvesztettünk valakit, aki sok évig köztünk élt" - beszélt a pénteken elhunyt Tito Vilanováról Andrés Iniesta. "Szeretnék az általa bemutatott példák szerint élni."

A középpályás csapata teljesítményéről is beszélt: "A tűzzel játszottunk. A játék nem volt rossz, jó volt, de az első félidő végén kapott gól nem esett jól a csapatnak. Hát még a második! De küzdöttünk a végéig, és elértük a célunkat egy újabb győzelemmel. Ez a csapat akkor tud nyerni, ha jó focit játszik. Egyébként nehéz tud lenni a helyzet."

Győzelmével a Barcelona a második helyen áll a tabellán, de hátránya négy pont a Valenciában nyerő Atlético Madrid mögött, a harmadik helyezett, eggyel kevesebb meccset játszott Real Madrid előtt viszont csak két egység az előnye.

[1506155] 2014-04-27 21:00:00 Villarreal - Barcelonax;