Átigazolás

Trükkös megoldással szerezné meg a Barca a Real játékosát

Spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona olyan ajánlatot tesz a Real Madrid középpályásának, amit az irányító nem tud majd visszautasítani.

A Real Madrid és a spanyol válogatott jövője hónapok óta témát szolgáltat a sajtóban. A fiatal játékmester ugyan egyre több szerepet kap Zinedine Zidane-tól a királyi gárdában, ám egyelőre nem hosszabbította meg szerződését a klubbal, márpedig az érvényben lévő kontraktusa 2018 nyarán lejár.

Isco a Barcában?

A spanyol El País újságírójának értesülései szerint a Barcelona elképesztő ajánlattal rukkolt elő, hogy megszerezze legnagyobb riválisa játékosát. A két klub között nem túl gyakori az átjárás, sem a játékosok, sem a klubok nem hajlanak rá, hogy az ősi riválishoz szerződjenek. A katalánok képviselői informálisan viszont már felvették a kapcsolatot Isco menedzsereivel és egy egészen szokatlan megoldást találtak ki: Isco várja meg, amíg lejár a szerződése, majd 2018 nyarán, szabadügynökként csatlakozzon a Barcelonához.

Persze a katalánok nem ingyen kérnék Iscótól mindezt, állítólag 20 millió eurót fizetnének a játékosnak azért, hogy kivárja jelenlegi szerződésének lejártát. Ezt követően a Barcelona egy öt évre szóló megállapodást kötne a középpályással, aminek értelmében a gránátvörös-kékek egyik legjobban fizetett játékosává tennék őt.

A Barcelona számára azért ilyen fontos Isco személye, mert a katalán elöljárók a 24 éves játékost szemelték ki Andrés Iniesta utódjául, aki néhány hét múlva már 33. életévét tölti be, így 2018-ban átadhatná a karmesteri pálcát válogatottbeli csapattársának.

Hogy a fenti történetnek mennyi a valóságtartalma az nagy kérdés, de könnyen lehet, hogy csak arról van szó, hogy Isco menedzsere így szeretne jobb pozíciót kiharcolni ügyfelének egy szerződéshosszabbítás előtt.

211384