Twitter

Murray barátnője jótékonykodik, Alonso kedvet kapott a tekeréshez

A hatharom.com-on keresztül követhetitek a legnépszerűbb sportolók, csapatok Twitter-oldalát. Körülnéztünk, hogy az elmúlt órákban mi történt a közösségi oldalon.

A hatharom.com-on a magyar sportoldalak közül egyedüliként exkluzív Twitter-oldalt üzemeltetünk, ahol a sportvilág legfontosabb szereplőitől, csapatoktól, statisztikákról olvashattok színes bejegyzéseket a népszerű közösségi oldalról. Twitter-oldalunkon listázhatjátok a szereplőket sportágak, focisták, pilóták, teniszezők illetve egyéb szempontok szerint. A cikkek alatt közvetlenül a témához kapcsolódó Twitter-tartalmakat olvashattok, amelyek az adott sportághoz, személyhez, csapathoz fűződnek.

A spanyol labdarúgó-bajnokságban végletekig kiélezett harc dúl az aranyéremért, a kisebb gödörbe került Barcelona szombat esti veresége azonban alaposan átformálta az esélyeket. A katalánok a Granada vendégeként maradtak alul, így az ősi rivális, néhány hete még szinte reménytelen helyzetben lévő Real Madrid lett az első számú favorit. Arról sem szabad megfeledkezni ugyanakkor, hogy a tabellát továbbra is az Atlético Madrid vezeti, amely hét közben kiütötte a gránátvörös-kékeket a Bajnokok Ligájából. A hétvégi vereség után a barcelonaiak válogatott középpályása, Andrés Iniesta osztotta meg gondolatait a közösségi oldalon. "Nagyon nehéz elviselni ezt a kudarcot, főleg úgy, hogy sokat tettünk a meccs megnyeréséért. Szerdán egy nagy döntő vár ránk" - utalt a Spanyol Király Kupa fináléjára a világ és Európa-bajnok klasszis, ahol a Barcelona a Real Madriddal néz majd farkasszemet.

Szombaton a hatharom.com írt róla, hogy a bajnoki cím bebiztosítása óta igencsak visszafogottan teljesít Németországban a Bayern München. A Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntőre készülő bajorok a Hoffenheim elleni döntetlen, valamint az Augsburgban elszenvedett vereség után hazai pályán szaladtak bele a késbe, a motiváltabb Borussia Dortmund 3-0-ra nyert az Allianz Arénában. A müncheniek középpályása, Toni Kroos előbb szégyenkezett egy sort a bukfenc miatt, majd tengerentúli kosárlabdával "vigasztalta" magát. "Annak ellenére, hogy megnyertük az aranyérmet, ilyen produkciót nem szabad bemutatnunk, mint a mai" - írta a válogatott játékos, majd elégedetten nyugtázta, hogy a Dallas Mavericks 101-98-ra nyert a Phoenix Suns ellenében. "Playoffs! Micsoda meccs! Gratula a Mavericksnek" - olvasható Kroos Twitter-oldalán.

A Forma-1-es pilóták közül Fernando Alonso volt aktív az elmúlt órákban. A spanyol világbajnok először gratulált a Baszk Körversenyt harmadszor megnyerő kerékpáros honfitársának, Alberto Contadornak, majd annyira kedvet kapott a tekeréshez, hogy vasárnap reggel egy biciklis edzéssel indította a napot. "Jó reggelt! Kerékpáros tréninget tervezek. Gyerünk!" - írta Alonso. A teniszezők is használták a közösségi oldalt az elmúlt órákban, Stanislas Wawrinka például arról számolt be, hogy milyen jót edzett a francia klasszissal, Jo-Wilfried Tsongával. Andy Murray a kedvesét, Kim Searst dicsérte, aki vasárnap részt vesz egy malária elleni kampányban. "Az én csodálatos barátnőm futni fog ezen a maratonon. Minden felajánlást méltányolunk."