Karrier

Allardyce regnálása ismét furcsa véget ért - ám ezúttal végleg?

Úgy tűnik, Sam Allardyce pályafutása a Crystal Palace megmentésével véget ért.

Big Samet még szeptember végén csapták ki az angol válogatott éléről, miután nyilvánosságra került egy rejtett kamerás felvétel, amelyen az átigazolási rendszer kijátszásáról nyilatkozott riportereknek. Habár úgy tűnt, ezt követően Allardyce nem kap már munkát sehol Angliában, a Crystal Palace-nál mégis őt választották ki december végén, hogy Alan Pardew utódjaként tartsa benn a csapatot a Premier League-ben. A küldetést a 62 éves szakember teljesítette, ám mégsem marad a londoni sasoknál. Az okok nem egyértelműek.

Fotó: SkySports

"Részben nagyon könnyű döntést volt, egy másik oldalról viszont egyáltalán nem. Egy dolog azonban biztos, nagyon nagy hálával tartozom a Palace-nak és Steve Parish-nek, hogy a történtek ellenére is bíztak bennem és esélyt adtak, hogy a válogatott után helyreállítsam a renomémat. Emiatt volt nehéz most a lemondás.

De hiszem, hogy a klub jó irányba tart, köszönhetően a fantasztikus vezetőségnek, a remek játékosoknak és a világ legelszántabb szurkolóinak. Hatalmas megtiszteltetés volt öt hónapig itt dolgozni. De mindenki életében eljön az az időszak, amikor el kell döntenie, milyen irányba is szeretné terelni az életét.

Szeretném megőrizni az egészségemet és nyugodtabb életet élni, mivel már lassan  63 éves leszek. Amíg még van energiám, utazni akarok, a családommal, az unokáimmal lenni, anélkül az állandó hatalmas nyomás nélkül, amelyet az edzősködés jelent. Ennyivel tartozom a feleségemnek és a családomnak.

És most jött el az idő, hogy meghozzam ezt a döntést, érzem a szívemben. Jelenleg nem áll szándékomban edzősködni, ennek pedig az az oka, hogy más dolgokat szeretnék élvezni az életben, amelyeket egy 24/7-es munka mellett a Premier League-ben nehéz.

Allardyce 1991-től edzősködik, ezen időszak alatt volt a Limerick, a Preston, a Blackpool, a Notts County, a Bolton Wanderers, a Newcastle United, a Blackburn Rovers, a West Ham United, a Sunderland, az angol válogatott és a Crystal Palace szakvezetője is.

Steve Parish-nek nem győzök köszönetet mondani, fantasztikusan kezelte a helyzetet, pedig nagyon hirtelen közöltem vele a döntésemet. Az elhatározásom pedig nem áll semmilyen kapcsolatban a klub anyagi helyzetével és az átigazolási politikával, ezt szeretném is megcáfolni. Hiányozni fog a klub, de nem bánom, hogy így döntöttem" - nyilatkozta a Sky Sportsnak Allardyce.

Az angol válogatottól 100%-os mérleggel elbocsátott Big Sam vélhetően azért intézte ezt az őszinte kifakadást, mert a Telegraph megszellőztette a távozás okát, miszerint nem tudott megegyezni a csapat vezetőségével az átigazolási pénzeket illetően.

Noha a szakvezető nyilatkozatában nem említette meg egyszer sem a "visszavonulás" szót, ha szavai őszinték voltak, akkor a Crystal Palace benntartásával végleg letette a karmesteri pálcát az angol labdarúgás egyik ikonikus alakja.

209498