Premier League

Legenda került a liverpooli kispadra

Big Sam ugyan azt mondta, számára véget ért az edzősködés, az Everton hívó szavára nem tudott nemet mondani.

Néhány órával azt követően, hogy Alan Pardew aláírt a West Bromwich Albionhoz, egy újabb Premier League-csapat talált magának edzőt. A Sky Sports értesülései szerint ugyanis az Everton mindenben megegyezett Sam Allardyce-szal, így a korábbi szövetségi kapitány veszi át a liverpooli gárda irányítását.

Allardyce mellett a korábbi Leicester-tréner, Craig Shakespeare is a stáb tagja lesz a Goodison Parkban, míg az ideiglenesen kinevezett David Unsworth visszatér az u23-as kispadhoz. 

Fotó: Archív

Allardyce egyébként nem az első számú kiszemelt volt a Toffee-knál, ám Marco Silva, a Watford trénere nemet mondott a kék-fehérek hívó szavára. Silvát követően a Sahtar Donyecket vezénylő Paulo Fonseca és az ír kapitány, Martin O'Neill is elutasította Farhad Moshiri tulajdonos megkeresését.

A 63 éves Big Sam nyugodtan nevezhető az angol labdarúgás egyik igazi legendájának, negyed évszázados edzői pályafutása alatt volt már a Newcastle, a Bolton, a West Ham, a Sunderland trénere is, míg legutóbb a Crystal Palace-szal sikerült kivívni a bennmaradást. Egy mérkőzés erejéig pedig még a válogatott kispadján is ült, ám egy botrány végül elsöpörte őt a Háromoroszlánosok székéből.

Allardyce szerepvállalása azért is meglepő lehet, hiszen a Palace-tól való nyári távozását követően azt mondta, szeretne több időt tölteni unokáival és feleségével, ezért végleg felhagy az edzősködéssel.

Az Everton az idei szezont még Ronald Koemannal kezdte meg, ám a bombasztikusnak tűnő igazolások ellenére a kékek csak botladoztak és az Európa Liga csoportkörét sem élték túl. A szerda este még a padon ülő David Unsworth sem tett csodát, így várható volt, hogy a liverpooli klubnál ezúttal egy nagy névvel szeretnék megadni az esélyt a feltámadásra.

Az Everton szerda este egy vérbeli kiesési rangadón lesz érdekelt, hiszen a szintén gyengélkedő West Ham United látogat a Goodison Parkba. A Sky információi szerint a csapatot még Unsworth irányítja majd, de a lelátón már ott lesz az angol labdarúgás egyik legnagyobb alakja, Big Sam Allardyce.

Vajon elindul végre felfelé az idény előtt már-már bajnoki álmokat szövögető Everton?

   
Everton Döntetlen West Ham
2.25 3.15 3.15
[2522880] 2017-11-29 21:00:00 Everton - West Ham Unitedx;
2017-11-28;47
2017-11-29;47
237903