Anglia

Csütörtökön bejelenthetik az új kapitányt

Néhány órán belül véglegessé válhat, hogy Sam Allardyce veszi át Roy Hodgson megüresedett helyét.

Úgy tűnik, igazuk volt a fogadóirodáknak, minden bizonnyal már csütörtökön bejelentik, Sam Allardyce lesz Anglia szövetségi kapitánya. Habár két héttel ezelőtt még négyszeres pénzért lehetett fogadni a Sunderland mesterére, mostanra már kivették a bukik kínálatukból ezt a fogadási opciót - jelezvén, eldőlt a verseny.

A Sky Sports értesülései szerint a 61 éves szakember magyar idő szerint délelőtt 11 órakor találkozott az FA képviselőivel, hogy megállapodjanak a részletekről. Ugyanakkor a Fekete Macskáknál úgy nyilatkoztak, egyelőre még Allardyce a tréner és a Hartlepool elleni felkészülési mérkőzésen ott is volt a csapattal szerda este.

"Már három hete keressük a tökéletes megoldást azokhoz a célokhoz, amelyeket kitűztünk magunk elé. Pontosan tudjuk, mit akarunk! Mindenki, akivel beszéltünk a lehetséges jelöltek közül, igen elszánt, céltudatos és remek választás. Hosszú évekre előre tervezünk a hamarosan bemutatandó szövetségi kapitánnyal" - nyilatkozta Martin Glenn, az FA igazgatója.

A hírek szerint egyébként Sam Allardyce mellett Steve Bruce volt a másik jelölt, ám miután mindkettejüket meghallgatta a szövetség az elmúlt héten, a bizottság Big Sam mellett döntött.

Allardyce neve 2006-ban már egyszer komolyan felmerült, mint szövetségi kapitány, ám akkor végül Steve McClaren lett a befutó. Amennyiben valóban a korábbi Bolton-mestert nevezik ki a Háromoroszlánosok élére, minden bizonnyal David Moyes pótolná őt az észak-angliai csapat kispadján.

Anglia Szlovákiával, Skóciával, Szlovéniával, Litvániával és Máltával van egy csoportban a 2018-as világbajnoki selejtezősorozatban.