Angol foci

Megbukott Allardyce, kinevezték az utódját

  • varin

Ideiglenesen Gareth Southgate-et nevezték ki a válogatott élére, de Steve Bruce is kandidált.

Ennyi volt Sam Allardyce regnálása az angol válogatott élén, az FA menesztette őt a nemzeti tizenegy éléről. Mint ismert, Big Samről kedden került nyilvánosságra egy rejtett kamerás felvétel, amelyen arról beszél, könnyű kijátszani az angol átigazolási rendszert, amelyben óriási pénzek vannak. A 61 éves mester ráadásul az előző szövetségi kapitányt, Roy Hodgsont is kigúnyolta, avlamint játékosairól is negatívan beszélt. Allardyce ugyan elnézést kért minden érintettől, de a szövetség nem volt megbocsátó, menesztették őt Anglia éléről.

"Elfogadhatatlan, ami történt. Allardyce elismerte, hogy súlyos hibát vétett és elnézést kért, ám cselekedetének súlyosságára való tekintettel a szövetség a szerződés felbontása mellett döntött. Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának mindig tiszteletben kell tartania a játék feddhetetlenségét" - áll az FA hivatalos közleményében.

Sam Allardyce az angol válogatott történetének egyetlen olyan trénere, aki 100%-os mérleggel bír!

 

 

 

 

 

 


Utódjának Gareth Southgate-et nevezték ki a válogatott élére, aki négy találkozón, három vb-selejtezőn (Málta, Skócia, Szlovénia) és egy barátságos mérkőzésen (Spanyolország) fogja vezetni a Háromoroszlánosokat. Hogy vajon tényleg a 46 éves korábbi Villa-tréner lesz-e a végleges kaptiány, arra jó esély mutatkozik, míg második helyen Steve Bruce áll.

Ki lesz a következő állandó szövetségi kapitány?
Gareth Southgate 2.00
Steve Bruce 4.00
Eddie Howe 11.00
Alan Pardew 11.00
Glenn Hoddle 13.00
Legalább öt egymást követő tétmeccsen irányítja a csapatot

Ami Big Samet illeti, nagy kérdés, hogy a renoméján esett óriási csorba után kap-e még munkát egyáltalán Angliában, de a bukik szerint mégis egy másodosztályú csapat lehet a befutó. A bajnoki címre is esélyes Derby County ugyanis borzalmasan kezdte a szezont és bár a keddi mérkőzésüket megnyerték, Nigel Pearson állása igencsak veszélyben van. A Kosok 4-szeres szorzója után azonban két külföldi állomáshely következik, 4.33-ért fogadhatunk arra, hogy Kína felé veszi az irányt, míg 5-szörös pénzt érne az MLS valamelyik csapata.