Szavazás

Te örülnél egy budapesti olimpiának?

Érvek és ellenérvek sorakoznak a 2024-es budapesti olimpiával kapcsán. Te hogy látod?

Természetesen eszünk ágába sincs politikai mederbe terelni a kérdést, ám a 2024-es olimpia kérdése egyre közelebb került hozzánk, hiszen alig 9 hónap múlva Peruban eldől, melyik város is kapja a rendezés jogát.

Az olimpia mellett érvelők szerint óriási kulturális és gazdasági fellendülést hozhatnának a játékok, míg Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpiáért Mozgalom (BOM) alapítója elmondta, nem kell tartanunk attól, hogy a görögökéhez hasonló válság kezdődik itthon is az elszúrt olimpia miatt.

"Azt gondolom, ha nincs az olimpia, akkor a görög gazdaság már 2002-ben nagyon súlyos helyzetbe került volna. Görögország nem az olimpia, hanem az elhibázott makrogazdasági politika miatt került ilyen helyzetbe" - mondja a szakértő.

Az ellentábor szerint ugyanakkor "akár ezermilliárd forintos környezeti károkat is okozhat az olimpia". Az egyik ellenző politikus úgy nyilatkozott, az olimpia költségei alábecsültek, a legtöbb elemző szerint ugyanis 3000 milliárd forint alatt nem úsznánk meg a szervezést. Az anyagi kiadások mellett a nem használt infrastruktúra felszámolása is hatalmas költségeket jelentene.

Mi természetesen kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre is. Kérjük, a szavazás mellett fejtsétek ki véleményeteket a rendezéssel kapcsolatban. És ha lehet, kerüljük a politizálást :)

Rendezzen Budapest olimpiát 2024-ben?x;