Olimpia 2024

Oda kell állni az olimpiai pályázat mellé! - Kozák Danuta

  • MTI

Kozák Danuta megtisztelőnek tartja, hogy felkérték, legyen Budapest 2024-es olimpiai pályázatának egyik arca.

"Az egyik oldalról megtisztelő, még ha a szerepléstől kicsit ódzkodok is, de egy ilyen ügy mellé oda kell állni" - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában az ötszörös olimpiai bajnok kajakos, hozzátéve: Magyarország számára "történelmi cél", hogy elnyerje a nyolc év múlva esedékes játékok rendezési jogát, és kevésszer adódik ilyen lehetőség, mint most.

"Nehéz a feladat, de olimpiát nyerni is az, mégis több tízezer sportoló kel fel minden reggel edzeni ezért" - folytatta

Arra a kérdésre, hogy tényleg sokat jelent-e hazai közönség előtt versenyezni - mint ahogy ez érzékelhető volt a riói játékokon is a brazilok részéről - az UTE 29 éves sportolója két emléket elevenített fel. Az 1998-as vb-t, amelyen gyerekként ott állt a parton a szakadó esőben, hogy lássa a sztárokat, illetve a 2011-es, ugyancsak itthoni világbajnokságot, amelyen már ő is versenyzett.

"Amikor beálltam a rajtgépbe, és bemondták a nevem, hallottam a nézők üdvrivalgását, hogy hangosan szólnak a dobok, éreztem, hogy hatalmas szeretet árad felém" - emlékezett vissza.

Embed from Getty Images

Riói sikerei után - mint mondta - nagyos sok kedves közeledésben volt része kicsiktől és nagyoktól egyaránt, s amikor elmesélték neki, hogy a tévé előtt ülve hangosan szurkoltak neki, vagy el is sírták magukat egy-egy győzelme alkalmával, akkor ismét átélhetővé vált a számára, hogy megcsinálta - egyesben, párosban és négyesben is aranyérmet nyert.


Ami a sportfogadói oldalt illeti, az elmúlt hetekben annak ellenére nem változott a szorzó a rendező városokra, hogy előtte viszonylag intenzíven hullámoztak a szorzók. Így a jelenlegi állapotok szerint a három kandidált közül Budapestnek van a legkevesebb esélye, irodától függően pénzünk 3.60-5.50-szeresét nyerhetnénk vissza a siker esetén.

Az oddsok alakulása az elmúlt hónapokban
Város Augusztus vége Szeptember közepe Róma visszalépése óta
Párizs 2.00 1.91 1.63
Róma 2.80 4.00 -
Los Angeles 3.75 4.00 3.25
Budapest 12.00 11.00 5.50