Olimpia 2024

Rómára már fogadni sem lehet, Budapest egyre esélyesebb!

  • varin
  • MTI

Matteo Renzi olasz miniszterelnök lezárt ügynek nevezte az olasz főváros visszalépését a 2024-es olimpiai jelöléstől és kizárta, hogy a kormány szembemenjen a római főpolgármester döntésével - írta a Corriere della Sera olasz napilap pénteken.

Az újság Matteo Renzit idézve hangsúlyozta, hogy Virginia Raggi római főpolgármester döntését az olasz kormány és az olasz olimpiai bizottság (CONI) is tudomásul vette és "senki nem rendez olimpiát a főpolgármesterrel szemben".

Az olasz főváros vezetője szerdán vonta vissza Róma jelölését. Felelőtlenségnek nevezte a szerinte Róma adósságait csak növelő játékokra való pályázást. A jelölés visszavonásáról a római önkormányzati testület a tervek szerint jövő szerdán szavaz.

Raggi bejelentése nyomán Budapest mellett már csak két város - Los Angeles és Párizs - maradt versenyben. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szeptemberben Limában dönt a 2024-es helyszínről.

Róma visszalépését követően a legtöbb bukinál már nem is lehet fogadni arra, hogy az olasz város rendezi meg az olimpiát, ezzel együtt viszont a másik három kandidált szorzója erőteljesen csökkent.

Oddsváltozások a 2024-es olimpia rendező városára
Város Augusztus vége Szeptember közepe Róma visszalépése után
Párizs 2.00 1.91 1.63
Róma 2.80 4.00 -
Los Angeles 3.75 4.00 3.25
Budapest 12.00 11.00 5.50