Olimpia

Budapest húzhat hasznot az amerikai-orosz ellentétből

A hírek szerint erőteljes az USA-ellenes hangulat a NOB-ban, így Los Angeles könnyedén bukhatja a 2024-es játékokat.

Továbbra is négy város van versenyben a 2024-es olimpia rendezési jogáért: Budapest, Los Angeles, Párizs és Róma. Habár a fogadóirodák egyértelműen Budapestnek adják a legkevesebb esélyt a rendezésre, a magyar főváros esélyeit valamelyest növeli, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban állítólag többen támadják az Amerikai Egyesült Államokat, így Los Angeles könnyedén elköszönhet a rendezéstől.

A Reuters hírügynökség jelentése szerint ugyanis az amerikai doppingellenes csoport (USADA) erőteljes szerepet játszott abban, hogy az orosz atlétákat kizárták a riói játékokról, ez pedig egyes tagok véleménye szerint negatív színben tüntette fel a szervezetet.

Mi a véleményed a 2016-os olimpiáról és a magyarok szerepléséről? Fejtsd ki fórumunkban véleményed!

Máshogy vélekedett azonban az LA-i pályázati csoport vezetője: "Az amerikai antidopping-csoport teljesen független a mi kandidálásunktól, semmi befolyással nincs egymásra  a két szervezet. Nem szeretném, hogy ebben nézeteltérések legyenek és felhasználják ellenünk ezeket az érveket" - mondta Casey Wasserman.

"Az USADA-nak inkább az amerikai atlétákkal és az ő egészségükkel kéne foglalkoznia, nem pedig a kanadaiakkal karöltve megpróbálni irányítani az egész WADA-t" - kritizálta élesen a tengerentúli szövetséget korábban a Nemzetközi Birkozó Szövetség elnöke, Nenad Lalovics.

A 2024-es játékok helyszíne 2017 szeptemberében, Limában derül majd ki. Jelenleg alig találni olyan bukmékert, ahol fogadni lehet a házigazda városra, ahol viszont igen, ott egyértelműen Párizs a favorit.

Hol rendezik a 2024-es olimpiát?
Párizs 2.00
Los Angeles 2.80
Róma 3.75
Budapest 12.00