NFL

Idén nem a védelem nyeri a bajnoki címet

Történelmi mérkőzések várnak ránk vasárnap. A bukik szerint legendás pontorgia várható.

Hétfő reggelre kialakultak a főcsoport-döntő párosításai, a Green Bay Atlantába, a Pittsburgh pedig a New Englandhez látogat vasárnap este. A két párosítás történelminek tekinthető abból a szempontból, hogy összesen 111 pontos határt állapítottak meg a bukik, amely szinte biztosan rekordnak mondható. Lássuk, kik a favoritok és mit gondolnak a fogadóirodák.

"Nagyon sok fogadó úgy gondolja, túl magas az első hendikep az Atlantára, amelyet megállapítottunk, így a kezdeti -6-os határ gyorsan lement -4-re. A fogadók emellett nagyon sok pontot várnak és még úgy is az overre fogadnak, hogy én magam nem is emlékszem, hogy volt valaha ekkora a line" - utalt Scott Cooley, az egyik fogadóiroda embere arra, hogy a Falcons-Packers 60-61-es határa embertelenül magasnak tűnik.

   
  1 2
Atlanta-Green Bay 1.45 2.40
New England-Pittsburgh 1.35 2.70

Persze a két hihetetlenül hatékony támadógépezet idén már bizonyította, hogy mire képes, októberben a Falcons 33-32-re nyert, míg az azt megelőző meccsükön 80 pont volt. Így tehát egyáltalán nem a véletlen műve a 60-as line.

Egy szép múltra visszatekintő, patinás párharc vár ránk hétfő hajnalban, amikor is a Kansasben nyerő Pittsburgh a Houstont kiütő New England vendége lesz. A felek októberben már randevúztak egymással, akkor a Heinz Fielden 27-16-ra nyertek Bradyék, és bizony most is a Pats a toronymagas favorit.

Érdemes lesz velünk tartani a főcsoport-döntőknél is, hiszen az előző hétvégén két nyertes kombit állítottunk össze. Íme a szombati és a vasárnapi nyerő szelvényeink.

Ugyan a New England sem volt igazán meggyőző a Houston ellen, az első félidőben rendesen megszorongatták Osweilerék a Hazafikat, ám még így is jobb benyomást tettek ránk, mint a Chiefs ellen touchdownt sem szerző Steelers.

"Elég könnyen tudtuk belőni a Pats hendijét, nagy volt az egyetértés a -4.5-ben. A fogadók hamar lecsaptak a hazaiak hendijére, de úgy hisszük, hasonlóan vissza fog majd esni a -6-ról -4 körülre, ahogy tette a Falcons esetében. Nagyon érdekes párosítás egyébként, két gárda, amelyre a fogadók többsége szeret pénzt tenni. Mi jobban örülünk egyébként, hogy nem a Chiefs ment tovább, ugyanis akkor a fogadók minden pénzek a New Englanden lenne" - véleményezte az AFC matchupját Cooley.

Melyik csapat nyeri az NFL-t?
New England Patriots 2.37
Atlanta Falcons 3.75
Green Bay Packers 5.00
Pittsburgh Steelers 5.00