NFL

Két tipp, amit nem érdemes kihagyni szombat éjszaka

Szombaton az Atlanta-Seattle és New England-Houston rangadókkal folytatódik a rájátszás, tippmestereink és szerkesztőink pedig szokás szerint megtippelték a továbbjutókat.

Fogadás a mérkőzés győztesére    
Atlanta Falcons Seattle Seahawks
1.40 2.50

Varin: A játékhét meglepetését itt várom, mivel oddsok tekintetében a Packers sikere kisebb bravúr lenne. Bár ezzel a Seahawksszal baromira nem volt szerencsém idén, amikor nyerettem őket, buktak, amikor verettem őket, nyertek. Alapvetően erősebb csapatnak tartom őket, mint a Falconst, de ha azt a D-t hozzák, amelyet mondjuk a 49ers vagy a Cardinals ellen, akkor 50 pont alatt meg sem állnak Ryanék. Hazai pálya, dóm, négyes győzelmi sorozat - ezek mind a Falcons mellett érvelnének, de valahogy ez a Seattle egy igazi sebzett vad, amely mindenkit, mindenhol képes elkapni. Nálam ez bizony szoros Seahawks-győzelem.

Tippmestereink a Wild Card-hétvégén az összes győztest helyesen jósolták meg, míg fogadás tekintetében egy nyertes és egy vesztes szelvénnyel indították a rájátszást.

LuckyLuck: Most ugrik a majom a vízbe Ryan esetében. MVP-címet érő (valószínűleg meg is kapja) alapszakasz, viszont a rájátszásban eddig a legtöbb szereplése csalódást keltő volt. Van mit bizonyítania, és a gyengébb védelmük miatt egyáltalán nem fér bele, hogy ő rossz napot fogjon ki. Amennyiben hozza azt, amit az alapszakaszban, akkor Jonesszal és Freemannel a Seattle alapvetően kiváló védelmét is feltörhetik. Amire én itt még nagyon kíváncsi leszek, hogy mekkora nyomás lesz Ryanen. Az atlantai O-line nem tartozik a legjobbak közé, a vendégeknél pedig elég erős a pass rush. A másik oldalon Wilsonon is nagy lesz a teher, nagyon kell az offense-nek, hogy ő makulátlanul játsszon. Pokolian nagy meccs lesz, igazából regény hosszúságú elemzést lehetne írni, de nem biztos, hogy a végére okosabbak lennénk. Egyik és másik csapat mellett is sok minden szól, a pályán derül majd ki, hogy ki mennyire tudja kihasználni az ellenfél gyenge pontjait. Mivel mondani kell egy tippet, én az Atlantának szavazok bizalmat, sajnálnám, ha ezt az offense-t egy meccs erejéig láthatnánk a PO-ban. És csak egy sok pontos meccsen tudom elképzelni az ő továbbjutásukat, tehát a magasra tett 51.5-ös line sincs biztonságban, könnyen átvihetik. 

Tippek az Atlanta-Seattle meccsre
Varin LuckyLuck Nagelb NitroHUN
SEATTLE ATLANTA ATLANTA SEATTLE

 

Fogadás a mérkőzés győztesére    
New England Patriots Houston Texans
1.06 6.00

Varin: Amikor először megláttam a 15-16-os hc-t a Houstonra, rögtön az jutott eszembe, ne vicceljünk már, ez a playoff. Aztán eszembe jutott az is, hogy az utolsó előtti héten a Jetset hendiztettem a Pats ellen, aminek végül 38-as verés lett a vége. Tom Bradyt és Brock Osweilert egy mondatban leírni önmagában vicces, szóval kár is lenne összehasonlítani a játékosállományokat. A Pats eddig négyszer játszott a Houstonnal hazai pályán, 33, 28, 13 és 27 pont lett végül a különbség a New England javára. Sima liba lesz, bármennyire is az esélytelenek teljes nyugalmával utazik a Texans.

LuckyLuck: Tényleg csak egy dolog szól a Houston mellett, amit a kolléga is említett: a Texanson semmi nyomás nem lesz, az esélytelenek nyugalmával játszhat. De ez nagyon kevés lesz az üdvösséghez, Tom Bradyék brutálisan jók és megkockáztatom, hogy még a klasszis irányító sérülését is elbírnák...Van potenciál a Houston védelmében, de az már sok lesz nekik, hogy földön és levegőben egyaránt bombaformában lévő játékosokat kell megállítaniuk. Nem túlzás a -15-ös hc a Patsre, de egy Playoff-meccsen akkor se fogadok ilyenre...Inkább Texans under 13.5, Osweilerék nem sok vizet fognak zavarni. 

Tippek a New England-Houston meccsre
Varin LuckyLuck Nagelb NitroHUN
NEW ENGLAND NEW ENGLAND NEW ENGLAND NEW ENGLAND
hatharom.com
Atlanta Falcons-Seattle Seahawks 45.5 pont felett
New England Patriots-Houston Texans Patriots -9.5
@ 1.89