NFL

Szűz Mária ismét a Sajtfejűekkel volt, megsérült Roethlisberger a Steelers-gálán

Paprikás hangulat, edzői hiba és -20 fok - így nyerte meg a Wild Card-találkozót a Packers a Giants ellen.

Hiába a hatalmas fogadkozás és a sajtó számonkérése a Miami-játékosok részéről, a Delfinek tényleg csak asszisztálni érkeztek a Pittsburgh Steelers sima kiütéses sikeréhez.

A vasárnapi játéknap mindkét találkozóján eltaláltuk és a győztest és 1.89-es oddson nagyon szép kis nyertes szelvényt raktunk össze. Íme!

Az acélvárosiak nagyon hamar pontot tettek a küzdelem végére, hiszen mindössze hét perc alatt több pontot szereztek, mint amennyit a Dolphins 60 minutum alatt. A 14-0-s fór elsősorban a Roethlisberger-Brown duónak volt köszönhető, az irányító összesen 112 yardnyi TD-passzal ajándékozta meg kedvenc célpontját.

A Steelers főleg Le'Veon Bell parádés játékának (29 futás, 167 yard, 2 touchdown) köszönhetően a harmadik negyed végére már 30-6-os előnyt kovácsolt magának, amelyet a gyenge napot kifogó Delfinek csak szépíteni tudtak az utolsó játékrészben. A Miaminél nem volt futójáték, Matt Moore pedig nem dobott bár rosszul, futójáték nélkül a Delfinek nem lehettek a Pittsburgh ellenfelei ezen az estén. Mike Tomlin öröme azonban aligha felhőtlen, Roethlisberger ugyanis kisebb bokasérülést szenvedett a 4. negyedben. Az AFC következő körében tehát Kansas-Pittsburgh és New England-Houston mérkőzéseket rendeznek.

-16 fokos hidegben kezdődött meg a Packers-Giants találkozó és joggal bízhattunk benne, hogy a három nagyon sima Wild Card-mérkőzés után ez a 60 perc több izgalmat tartogat majd. Nos, nem...

Az első pontokat a jobban kezdő New York Giants tette fel a táblára, ám rögtön a meccs elején hatalmas érvágás érte az Óriásokat, Dominique Rodgers-Cromartie személyében kidőlt az egyik legfontosabb védőjük. De csakhamar a másik oldal is komoly pofont kapott, Jordy Nelson a bordájára kapott hatalmas ütést és azonnal látszott, hogy véget ért a mérkőzés az elkapónak. A kaotikus első félidő utolsó momentuma egy igazi sokk volt az Óriásoknak, hat másodperccel a vége előtt egy 42 yardos Hail Maryt engedett el Aaron Rodgers, amely Randall Cobbot találta meg. Így 7-6 helyett 14-6-os fórral mehettek az öltözőbe a Sajtfejűek. A hihetetlen passz videóját itt megnézheted!

A fordulást követően egy érthetetlen edzői hiba rögtön a Giants touchdownját eredményezte, amely visszahozta Manningéket a mérkőzésbe. Ám mielőtt elkezdtek volna bizakodni a New York-i hívek, Rodgers ismét Cobbot küldte az end zone-ba. Innentől pedig már nem tudta tartani a lépést a Giants a Packersszel, Manningék támadójátéka akadozott, Beckham pedig nagyon gyengén játszott. Talán nem kellett volna akkorát partizni a csapattársakkal néhány nappal a kulcsmérkőzés előtt. A Green Bay tehát megszakította a New York Giants nyolc meccs óta tartó rájátszásbeli veretlenségi sorozatát és továbbjutott a következő fordulóba.

Az NFC következő hetén az Atlanta a Seattle-t látja vendégül, míg a győztes Packers a Dallas Cowboyshoz utazik.