Wimbledon

Kvitová összetörheti Serena naptári Grand Slam álmait

Június 29. és július 12. között Londonban rendezik a szezon harmadik Grand Slam-versenyét, a wimbledoni tornát.

Első negyed

A világelső Serena Williams, azért száll harcba a tenisz szentélyében, hogy életben tartsa a reményeit a naptári Grand Slam elérését illetőpen, no meg, hogy ismét faragjon a különbségen közte és Steffi Graf között. Ötszörös bajnoka már Wimbledonnak, viszont legutóbb 2012-ben tudott győzni Londonban. Idén sem kapott könnyű sorsolást, hiszen már a negyedik fordulóban összefuthat nővérével, Venusszal, utána pedig az egykori világelső Viktorija Azarenka következhet. A fehérorosz lány szokás szerint sérülésből tér majd vissza, igaz, most nem kellett sokat kihagynia, de normálisan így sem tudott felkészülni, csupán egy meccset játszott füvön. Ebben a negyedben találjuk Ana Ivanovicsot is, de ő soha nem tartozott a legjobbak közé ezen a borításon, sokkal inkább Belinda Bencicre kell majd odafigyelni, a svájci tini két döntőt is játszott az elmúlt hetekben, Eastbourne-ben élete első WTA-trófeáját könyvelhette el. Williams tavaly és tavalyelőtt még a negyeddöntőt sem érte meg, most viszont úgy véljük nem lesz őt könnyű megállítani, hatalmas akarás munkálkodik benne, és Párizsban megmutatta, hogy mekkora szíve van. Ezen az ágon találjuk egyébként az egyetlen magyar indulót, Babos Tímeát is, aki a nála 68 hellyel hátrébb rangsorolt, selejtezős Petra Cetkovská ellen kezd. Hatharom-tipp: Serena nyeri az első negyedet.

Második negyed

Kifejezetten izgalmasnak ígérkezik a felsőtábla második negyede, amelyben a 2004-es bajnok Marija Sarapovát és friss Roland Garros-döntős Lucie Safarovát találjuk. A két hölgy Párizsban is megmérkőzött, akkor meglepetésre a cseh lány kiütötte a címvédő Sarapovát. Abszolút benne van a pakliban, hogy ez megismétlődik Wimbledonban, hiszen Safarová nagyon elkapta a fonalat, tele hittel és önbizalommal játszik, füvön ráadásul még inkább hatékony a játéka. Sarapova nincs igazán a topon, és hiába nyerte meg ezt a Grand Slam-et karrierje során először, azóta sem tudta ezt a bravúrt megismételni, sőt, elég sokszor idejekorán kiesett. A negyeddöntőig egyébként nincs nehéz útja, nem úgy, mint Safarovának, aki az amerikai Sloane Stephensszel és a szintén cseh Karolina Pliskovával is összefuthat. Mindkét lány veszélyes, és elég jó formának örvendenek. Ettől függetlenül úgy véljük, hogy Safarová képes lehet megismételni a tavalyi szereplését, vagyis elődöntőbe juthat újra. Hatharom-tipp: Safarová nyeri a második negyedet.

Harmadik negyed

Messze a harmadik negyed a legkiegyensúlyozottabb, ahol négy játékosnak, a román Simona Halepnek, a német Sabine Lisickinek és Angelique Kerbernek, illetve a dán Caroline Wozniackinak is reális esélye van az elődöntőre, de látva Bacsinszky Tímea érett játékát Párizsban, talán még őt is az esélyesek közé vehetjük. A két germán hölgy szépen összerakta a játékát a füves pályás szezonban, Lisicki számára ráadásul nem ismeretlen a nagy menetelés Wimbledonban, két éve ugyanis a döntőig meg sem állt. Halep abszolút sötét ló, a csalódást keltő Garros szereplése után ismét edzőváltásra adta a fejét, nem tudni, hogy ezek után milyen irányba indul el. Korán összefuthat olyan nagy harcosokkal, mint például Szvetlana Kuznyecova, és úgy véljük, hogy valakibe bele fog törni a bicskája a román lánynak, fejben nincs kész egy nagy menetelésre. Kerbernek viszont bizalmat szavazunk, tetszetős volt a játéka Birminghamben, Wimbledonban pedig járt már a legjobb négy között. Hatharom-tipp: Kerber nyeri a harmadik negyedet.

Negyedik negyed

Kevésbé ígérkezik izgalmasnak az alsó ág második negyede, melyből a címvédő Petra Kvitová kiemelkedik. A kétszeres bajnok cseh klasszis fantasztikus teniszre képes Wimbledonban, a tavalyi döntőben mutatott játéka után mondták azt, hogy még a férfi mezőnyben is megállta volna a helyét. Ez az egyedüli Grand Slam, ahol nem jellemző rá, hogy betlizne, most ráadásul még nem is kapott különösebben nehéz sorsolást. Hamar találkozhat olyan nevekkel, mint Jelena Jankovics, Agnieszka Radwanska, illetve a negyeddöntőben Eugenie Bouchard, Madison Keys vagy éppen Jekatyerina Makarova. Ha csak a neveket nézzük, akkor borzasztó kemény útnak néz ki, valójában azonban az említett játékosok mindegyike tudása alatt teljesített az utóbbi időben. Hatharom-tipp-tipp: Kvitová nyeri a negyedik negyedet.

Ki nyeri a 2015-ös wimbledoni torna női eges versenyét?
Játékos Odds
Serena Williams 2.45 @ TippmixPro
Petra Kvitová 4.25 @ TippmixPro
Marija Sarapova 9.00 @ TippmixPro
Viktorija Azerenka 14.25 @ TippmixPro
Simona Halep 16.50 @ TippmixPro
Sabine Lisicki 18.50 @ TippmixPro
Angelique Kerber 22.00 @ TippmixPro

Serena vagy Kvitová? Ha ők a legjobbjukat hozzák, akkor Wimbledonban a többiek labdába sem rúghatnak. Csúcsmeccs lenne, ha összejönne a döntőjük, hiszen mindketten pazar statisztikával bírnak a finálékat illetően. Kvitová 1-5-re áll az amerikai klasszis ellen, ám azt az egy győzelmét éppen idén szerezte, tehát valamelyest elkezdte azt a falat ledönteni.

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!