Tenisz

Ideje csomagolni, Timi!

A magyar játékos csütörtökön az orosz Szvetlana Kuznyecova ellen lép pályára a moszkvai tenisztorna negyeddöntőjében.

A legmagasabban jegyezett játékosunk, Babos Tímea sikerrel vette a nyolcaddöntős akadályt is az orosz fővárosban. A soproni kiválóság nagyon simán, 6:1, 6:4 arányban győzte le egykori páros partnerét, Kristina Mladenovicot. Igaz, a gall lány vélhetően nem is nagyon akart továbbjutni, hogy ne kelljen egy újabb napot Moszkvában töltenie a vasárnap kezdődő Szingapúri világbajnokság előtt. 

"Nagyon boldog vagyok a mai győzelem miatt! Eddig nehezen alakult a szezon vége. Valószínűleg ez az utolsó egyéni versenyem idén és ezért is megpróbálok mindent kiadni Magamból. Az első moszkvai meccsem már rettentően nehéz volt. De amint utána mondtam, a győzelem esélyt adott arra, hogy a következő mérkőzésen jobban játsszak. Ez ma sikerült! Ráadásul ez volt egyesben a 100. közös győzelmünk Thomas-val!!!” – nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Szvetlana Kuznyecova-Babos Tímea
Hatharom-tipp: Kuznyecova jut tovább
TippmixPro @ 1.40

Timi a negyeddöntőben hasonló cipőben jár, neki is fontos lenne, hogy időben megérkezzen Ázsiába, ahol a vb-n párosban lesz érdekelt. Akik indulnak Szingapúrban szinte már mind kiestek, rajta kívül még a Hradecka/Hlavackova páros van versenyben, illetve Julia Görges, de ne lepődjünk meg azon, ha ma ők is búcsúznak. Babos ellenfele a legjobb nyolc között az első kiemelt és címvédő Szvetlana Kuznyecova lesz. Éppen ideális, hogy egy hazai pályán játszó játékos ellen maradjon alul. Az orosz lányt egyébként is borzasztó nehéz Moszkvában legyőzni, hiszen ilyenkor küzdésben még egy lapáttal rápakol, pedig tudjuk, hogy amúgy sem az a fajta, aki könnyen adná magát. Nem csak a hazai közönség, de az is motiválhatja, hogy még kvalifikálhatja magát a vb-re. Serena Williams visszalépésével ugyanis felszabadult egy hely. Egyszerű a képlet, ha Kuznyecova megvédi a címét, akkor ő a nyolcadik fő, aki indulhat Szingapúrban.

Babos szerdán ugyan egyesben győzött, párosban viszont kikapott, ami szintén megjósolható volt, hiszen így a mai napon nem kell már kétszer pályára lépnie. Ilyen előjelek mellett nagyon nehéz elképzelni, hogy ne az orosz lány jusson tovább. Aki egyébként is remek formának örvend, no meg nem mellesleg nagyobb tudással bír.