Roland Garros

Maratoni csatával kezdhet a korábbi bajnok

  • hatharom.com

Íme a Roland Garros első játéknapjának tutija, lutrija és legnagyobb értékkel kecsegtető tippje a női mérkőzésekre.

Az első játéknap tutija

A sztárok közül a két évvel ezelőtti döntős Simona Halep, a negyedik kiemelt Garbine Muguruza és a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitová lép pályára a nyitónapon. Halep és Muguruza valószínűleg gond nélkül veszi az első akadályt, a cseh klasszisra viszont nem tennénk nyugodt szívvel, hiszen a montenegrói Danka Kovinicet Indian Wellsben is alig bírta legyűrni. Ami hozhat is a konyhára, az az amerikai Sloane Stephens győzelme. A 23 éves teniszező a Grand Slameken rettentő kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, ezért is volt komoly meglepetés, hogy Melbourne-ben az első körben búcsúzott. Párizsban egyébként az elmúlt négy esztendőben mindig eljutott a legjobb 16-ig. Nincs élete formájában, de a major versenyekre mindig összekapja magát mentálisan. Az orosz Margarita Gasparyan személyében egy borzasztó tehetséges játékossal találkozik az első körben, ám a 22 éves riválisa úgy érkezett a tornára, hogy nincs még idénről salakos győzelme. Olyan játékosok verték, mint Karin Knapp és Jana Cepelova, ami sokat elárul a jelenlegi formájáról. Pedig nagyon jól indult a szezonja, de úgy tűnik az Australian Openen hirtelen jött hírnévvel nem tud egyelőre megbirkózni, no meg talán a salakos borítás is a legkevésbé kedvez a játékának. 

Marian Gasparyan-Sloane Stephens
Hatharom-tipp: Stephens
TippmixPro @ 1.22

Az első játéknap legnagyobb értékkel kecsegtető tippje

A fiúknál Kyle Edmundban látunk értéket, a lányoknál szintén egy brit teniszezőtől, Heather Watsontól várunk továbbjutást. Az idén sokat fejlődött Nicole Gibbsszel találkozik az első körben. Az amerikai lány kemény pályán jó eredményeket ért el, remek teniszt nyújtott, de a salak abszolút nem az ő világa. Elindult Madridban, Rómában és Nürnbergben is, de nem alkotott sok maradandót, olyan játékosok verték, mint Annika Beck, Kiki Bertens és Patricia Tig. Watson sem a legnagyobb spílere ennek a borításnak, de azért Párizsban öt nekifutásból négyszer is túlélte a főtáblás meccsét. A kitűnő lábmunkájával és a kontrateniszével képes salakon is mérkőzéseket nyerni, főleg az ilyen játékosok ellen, mint Gibbs, aki nem mozog jól a vörös poron.

Nicole Gibbs-Heather Watson
Hatharom-tipp: Watson nyer
TippmixPro @ 1.40

Az első játéknap lutrija

Lesznek kifejezetten jó párosítások a nyitónapon, például a 2009-es bajnok Szvetlana Kuznyecova és a kétszeres negyeddöntős Jaroszlava Svedova összecsapása. Két olyan játékos, aki akkor is óriási szívvel tud játszani, amikor nincs csúcsformában. Hatalmas küzdők, főleg, ha a párizsi publikum előtt lépnek pályára. Ez már önmagában jó indok az overre, de természetesen nem csak emiatt várunk sok játékot. Kuznyecova idén egész jó eredményeket tud felmutatni, de összességében borzasztó hullámzó a teljesítménye. Az elmúlt 15 meccsén 13 alkalommal minimum 20 játékot hozott a mérkőzése, a két kivétel esetében Serena Williams és Viktorija Azarenka voltak az ellenfelei. Finoman szólva sem hozta tehát könnyedén a győzelmeket, és amikor alulmaradt, akkor sem adta simán a bőrét. Svedova ellen sem vár rá könnyű menet, a kazah lány borzasztó kellemetlen ellenfél, hiszen bátran támadja a hálót, a Roland Garroson pedig mindig plusz erőbedobással játszik. Úgy véljük, ez az összecsapás egy jó kis döntő szettes horrort hozhat.

Szvetlana Kuznyecova-Jaroszlava Svedova
Hatharom-tipp: 19.5 játék felett
TippmixPro @ 1.75

Aki gondolja megjátszhatja a három tippet kombiban is, ami 2.99-szeres pénzt ér a    nál. Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a tenisz-kibeszélőben, a további tippjeinket pedig keresd a Protipp-rendszerben!