US Open

Jön az olasz-orosz dráma újabb felvonása?

Az olasz Francesca Schiavone és az orosz Szvetlana Kuznyecova öt éve Melbourne-ben a tenisz történetének egyik legjobb meccsét vívta, vajon megismétlődik a csoda New Yorkban?

Sok érdekes párosítást találunk a hölgyeknél az első fordulóban, de mind közül kiemelkedik a Francesca Schiavone-Szvetlana Kuznyecova mérkőzés, amelyen két Grand Slam-bajnok csap össze. No, nem feltétlenül emiatt ígérkezik izgalmasnak, hanem a múltjuk miatt. Öt éve az Australian Openen a legjobb 16 között futottak össze, és minden idők egyik legjobb meccsét produkálták. 4 óra 44 percen át "gyilkolták" egymást, csak a döntő szett, amely 30 játékot hozott, 180 percig tartott. Parádés labdameneteket játszottak, tele volt fordulatokkal és drámával a meccs. A végén az olasz lány emelhette magasba a kezeit, Schiavone 6:4, 1:6, 16:14-re győzött, ez volt a tenisz történetének második leghosszabb női mérkőzése.

Ami az ő rivalizálásukat különlegessé teszi, hogy tavaly a Roland Garroson ismét egymásba botlottak a második körben, és ismét egy varázslatos derbivel szórakoztattak minket. Párizsban "csak" 3 óra 50 percig gyötörték egymást, de a dráma, a fordulatok nem maradtak el. Kuznyecova négyszer szervált a győzelemért, de egyszer sem tudta lezárni a meccset, így ez is az olaszé lett.

Ezek tükrében mi mást várhatnánk tőlük New Yorkban, mint egy újabb döntő szettes thrillert. Igaz, Schivaone nem fut valami jó szezont, de már tavaly is messze volt a csúcsformájától, mégis képes volt összekapni magát. Hatalmas szívvel játszik, és ha eksztázisba kerül, képes még kellemetlenkedni, főleg az orosz ellen. Egyébként Kuznyecova sem abban a formájában játszik, mint amikor például US Opent nyert 2004-ben. Ráadásul az elmúlt tíz meccséből hét alkalommal döntő játszmára kényszerült. 

Francesca Schiavone-Szvetlana Kuznyecova
Hatharom-tipp: 18.5 játék felett
TippmixPro @ 1.75
A mérkőzésre hétfőn 19 órakor kerül sor.