Premier League

Kedvező helyzetben a Macskák, bajban a Szarkák

A Sunderland sorsolása a legjobb a trióból, így a Norwich és a Newcastle búcsúzhat.

Négy fordulóval a vége előtt továbbra is három csapat harcol a 17. és egyben bennmaradást jelentő helyért. Habár a tabella alapján a Norwich van egypontos lépéselőnyben, a Sunderland egy meccsel kevesebbet játszott, ráadásul a sorsolása is neki a legjobb. Vajon a trió harmadik tagja, a Newcastle beleszólhat még a versenyfutásba?

Ez a gól kiejtheti a Newcastle-t

Nem volt szerencséje Rafa Benítez csapatának kedden este, a Newcastle-től két pontot elvettek a játékvezetők a Manchester City ellen. Kun Agüero orbitális lesgólja azt jelenti, a Szarkáknak a maradék három meccsen - számításaink szerint - minimum kilenc pontra lenne szükségük a bennmaradáshoz. De lássuk, milyen meccsek is következnek.

A hármas hátralévő mérkőzései
Norwich (31) Sunderland (30) Newcastle (29)
Watford (o) Arsenal (o) Liverpool (i)
Arsenal (i) Stoke (i) Crystal Palace (o)
Manchester United (o) Chelsea (o) Aston Villa (i)
- Everton (o) -
Everton (i) Watford (i) Tottenham (o)

Ami rögtön szemet szúrhat mindenkinek, az az, hogy a Sunderland utolsó négy meccse egyaránt olyan csapat ellen lesz, amelynek már tökéletesen mindegy lesz, milyen eredményt érnek el. A leeresztett Chelsea  és a hetek óta takarékon futballozó Everton ellen hazai pályán jó esélye van nyerni a Macskáknak, ahogyan a Watford és a Stoke is már a szezon végét várja, alig-alig nyernek bajnokit az elmúlt hetekben. Defoe-ék balszerencséje, hogy az Arsenalnak még kellenek a pontok a dobogóhoz, így aligha veszik majd félvállról az észak-angliai kiruccanást Wenger fiai.

Ha a realitások talaján maradunk, mi a Newcastle-nek maximum hét pontot számolunk, 36 ponttal pedig biztosan kiesők. A Norwich hazai pályán a Watford ellen nem hibázik, ám a másik három meccsén mi nagyon maximum négy pontot szánunk nekik, így képzeletbeli tabellánkon a Kanárik 38 ponttal végeznek. A Sunderland gólkülönbsége jelenleg sokkal jobb, mint riválisoké, ami azt jelenti, papíron elég nyolc pontot összeszedniük az öt meccsen. A három otthoni meccsből illene gyűjteni öt pontot és vagy a Stoke-ot vagy a Watfordot megverni idegenben, ebben az esetben pedig a Sunderland vívná ki a Premier League-indulást a 2016/17-es évre.

A fogadóirodák tehát a Sunderlandet favorizálják, és bizony egész jó oddsot kaphatunk a bennmaradásukra, sikerükkel megduplázhatjuk pénzünket. Vagyis ha az állatoknál maradunk, a Macskák bizony erőteljes favoritok a Kanárikkal és a Szarkákkal szemben - ahogy lenne ez a valóságban is.

hatharom.com-tipp: Sunderland nem esik ki
Odds: 2.00
184314