Real Madrid

Kirúgták Benítezt, Zidane irányítja a Real Madridot - hivatalos

  • hatharom.com

Florentino Pérez hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Rafa Benítez helyét Zinedine Zidane veszi át.

Benítez utódja Zidane lett a Real Madridnál. - Fotó: skysports.com

Amit hetek óta sejteni lehetett, az hétfőn valósággá vált: Florentino Pérez hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a vezetőség felmentette Rafa Benítezt munkavégzése alól, s helyét a klub korábbi legendás játékosa, Zinedine Zidane veszi át.

A spanyol szakember a nyáron több éves kontraktust írt alá a Királyi Gárdánál, de a csapat eddig bőven a várakozáson alul szerepel, köszönhetően például annak, hogy még az olyan ziccereket, mint a Barcelona hétvégi botlása, sem tudta kihasználni, így az elnökség hét hónap után megköszönte a közös munkát.

Az újdonsült, 43 éves francia tréner eddig a Real Madrid B-csapatát, a harmadik ligás Castillát irányította, amely gárda 19 fordulót követően a második helyen áll a Segunda B II. csoportjában. Korábban Carlo Ancelotti másodedzőjeként dolgozó Zidane bemutatkozására egyébiránt nem kell sokat várni, a Királyi Gárda vezetőedzőjeként első hivatalos mérkőzésére már szombaton sor kerül, Cristiano Ronaldóék a Deportivo együttesét fogadják.

A     szerint magabiztos győzelemmel mutatkozik be az újdonsült mester, hiszen háromesélyben mindössze 1.15-szörös pénzt fizet a fővárosiak sikere, de a legalább háromgólos hazai győzelem is csak kétszeres szorzón fogadható.

[2030264] 2016-01-09 20:30:00 Real Madrid - Deportivo La Corunax;