Real Madrid

Nem kéne folyton kirúgni az edzőket - Julio Baptista

A Vadállat becenévre hallgató játékos elmondta, nem használ a csapatnak a folytonos edzőváltás.

Nem igazán megy a Real Madridnak az idei esztendőben, ezért pedig a legtöbben Rafa Benítezt teszik felelőssé a csapatnál. Nagyon úgy tűnik, hogy a spanyol tréner napjai meg vannak számlálva, a következő rossz eredménynél könnyen elköszönhetnek tőle. Talán túlságosan is hirtelen döntenek néha a klub háza táján - véli Julio Baptista, aki két év alatt három edzővel is dolgozott a fővárosban.

Érdekesség: A Real Madridnál 2003 júliusa óta Rafa Benítez a tizenkettedik edző, míg a Barcelonánál Luis Enrique csupán a hatodik.

"Nem kéne attól edzőt váltani, hogy egy évig még nem jönnek az eredmények. 2015-ben például a Real nem nyert semmit Ancelottival, előtte viszont ők szerezték meg a BL-serleget. Olykor nem ártana kicsit átfogóbban megvizsgálni egy tréner vagy a csapat teljesítményét, hogy jobban el tudjuk dönteni, megéri-e váltani.

A játékosoknak szüksége van stabilitásra, arra, hogy összecsiszolódjanak a trénerrel, megértsék egymást, ismerjék egymás gondolatait. Attól, hogy edzőt vált egy csapat, az még nem garancia a sikerre, hiszen az első évben még ritkán jönnek az eredmények."

A jelenleg csapat nélkül lévő 34 éves játékos elmondta, szeretne visszatérni Európába, nem akar már Brazíliában futballozni.

Melyik csapat nyeri a La Ligát?
TippmixPro
Barcelona 1.20
Real Madrid 5.50
Atlético Madrid 12.25
[2030243] 2015-12-30 16:00:00 Real Madrid - Real Sociedadx;
185816