Angol Foci

Egy mindenkiért, mindenki Benítezért

A Newcastle szurkolók nagyon szeretnék, ha Rafa Benítez a Championshipben is vezetné a Szarkákat.

Bravúros győzelmet aratott a Newcastle United a Tottenham Hotspur felett vasárnap délután. A csodálatos siker azonban csak apró szépségtapaszra volt elegendő, a Szarkák ezzel együtt is elbúcsúztak a Premier League-től. Azonban a szurkolók szerint ez egyáltalán nem Rafa Benítez "sara", a spanyol szakember maradásáért emelték fel a hangjukat az utolsó mérkőzésen is.

Newcastle United#eng-newcastle_united#10

A győzelem után Benítez úgy nyilatkozott, nagyon nagyra értékeli a szurkolók gesztusát, rendkívül hálás nekik és szeretne újra mosolyt csalni a Tyne-folyó partjára, ezért fontolóra veszi, hogy marad. Pletykák szerint Benítez szeretne sokkal nagyobb beleszólást a klub igazoláspolitikájába, ezzel ugyanis hatalmas problémák voltak az elmúlt években.

"Ahogy elmondtam, nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy dolgozott a személyzet mellettem, a körülmények is tökéletesek voltak, ahogyan a szurkolóknak is csak köszönetet tudok mondani. Itt mindenki egyet akar, visszajuttatni ezt a csapatot a Premier League-be minél hamarabb. Még leülök egyeztetni a vezetőséggel a jövőmről, de úgy érzem, minden megvan ennél a klubnál, hogy jövőre sikerrel vegyük a Championshipet" - nyilatkozta Rafa.

"A Newcastle-szurkolóknak szükségük van rád, Rafa! És mivel tönkretettem a legjobb lepedőmet, kérlek, maradj!"

Beníteznek minden bizonnyal kicserélődött kerettel kell majd dolgoznia, a kiesés után ugyanis vélhetően távozik a szerződése utolsó évében lévő Tim Krul, a remek tavaszi szezont maga mögött tudó Gini Wijnaldum, az utolsó hetekre góllövő formáját megtaláló Alekszandr Mitrovic vagy éppen Ayozé Pérez, Siem De Jong, Jack Colback, Jonjo Shelvey vagy éppen a vélhetően Eb-kerettag Andros Townsend is.

Benítezzel a Newcastle tíz meccsen 13 pontot szerzett, amelyet ha átlagolunk, akkor a Szarkák 49 ponttal végeztek volna a 11. helyen.

184314