Darts-vb

Skót parádéval indult a torna

  • hatharom.com

Csütörtökön elrajtolt a 15 napos darts-őrület, vagyis kezdetét vette Londonban a 2016-os PDC-világbajnokság. Az első játéknapon négy mérkőzésre került sor, színpadra lépett többek között a regnáló bajnok Gary Anderson és a két éve döntőt játszó Peter Wright is.

A nyitónap programja az Andy Boulton-Per Laursen kvalifikációs meccsel indult, amely tökéletes felvezetése volt az estének. A színvonala bár nem volt az igazi, cserébe borzasztó izgalmasan alakult. Végig Laursen kezében volt a győzelem, de a főtáblára jutást érő nyilai célt tévesztettek, a világbajnoki újonc Boulton pedig ezt kihasználta.

A folytatásban egy walesi-északír csata következett - immáron az első fordulóban - a 31. kiemelt Jamie Lewis és Daryl Gurney között. Igazi kétesélyes harcnak ígérkezett, ennek megfelelően két játszma után döntetlenre álltak. A harmadik felvonás döntőnek bizonyult, Lewisnak esélye volt ellopni a szettet, de végül nem sikerült, ezek után pedig Gurney felszabadult játékkal húzta be a negyediket, és jutott 2013 után ismét a legjobb 32 közé.

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

Az általunk is a nap slágermeccseként beharangozott Peter Wright-Keegan Brown derbi nem hozta az elvárt szoros meccset. A junior világbajnok angol játékos mélyen tudása alatt teljesített, a tavalyelőtti döntős Wrighttól így egy erős közepes játék is elegendőnek bizonyult a 3-0-s sima továbbjutáshoz. Brown egyébként a nap legtöbb 180-as dobását mutatta be - holtversenyben Gurneyvel, mindketten öt maximumig jutottak -, de még így is csak éppen 80 feletti átlaggal zárt, ez azért jól mutatja, hogy csak egy-egy körben volt képes megcsillogtatni a tudását. A harmadik szettben kezdte elkapni a fonalat, de a skót riválisának mindenre volt válasza, elég csak a mérkőzés végi 131-es kiszállóját említenünk. Wright győzelmét egyébként mi is megjósoltuk, de ennyire könnyed sikerre nem számítottunk.

Az első játéknap a címvédő Gary Anderson mérkőzésével zárult, akinek ellenfele a selejtezőből továbbjutott Boulton volt. A Repülő Skót világbajnokhoz méltóan rögtön egy 11 nyilas leggel kezdett, majd ugyanennyi dobásra volt szüksége a következő körben is, ezzel pedig jelezte az angolnak, hogy mire számíthat. Anderson pillanatok alatt kétszettes előnyre tett szert, a nagy előny tudatában a harmadik szett kicsit szorosabban alakult, de túlóráznia nem kellett a címvédőnek. Honfitársához hasonlóan, Gary is 3-0-lal mutatkozott be, a statisztikusok pedig az ő neve mellé karcolhatták be a nap legmagasabb átlagát (99.55).

Első játéknap
Mérkőzés Eredmény
Andy Boulton-Per Laursen 2-1
Jamie Lewis (31)-Daryl Gurney 1-3
Peter Wright (4)-Keegan Brown 3-0
Gary Anderson (2)-Andy Boulton 3-0
Darts-tippekért látogass el a Logibet.com-ra vagy a Protipp-rendszerünkbe!