NFL

Melyik csapat nyeri a káosz divízióját?

Két játékhetet követően egészen kaotikus állapotok uralkodnak az NFC Eastben. Érdemes fogadni az esélytelenre?

Elképesztő két héten vagyunk túl, az idei NFL-szezon úgy kezdődött el, ahogy a fogadók aligha gondolták. Több esélyesnek kikiáltott csapat botladozik, több kicsi pedig szárnyal. Számtalan kvartett a feje tetejére állt, de kétségkívül a legfurcsább helyzetben az NFC East csapatai vannak. Ki fog itt nyerni, ki végez egyáltalán pozitív mérleggel? És mi lesz a sérültekkel?

Két fordulót követően a bukiknál még a Dallas Cowboys a favorit, hiszen a texasi csapat vezeti is a csoportot. Sokat számíthat az is, hogy két csoportrangadót nyertek meg, ráadásul a legnagyobb riválist, a Phillyt éppen idegenben sikerült megverniük. De mint tudjuk, Dez Bryant, a legfontosabb elkapójuk 10-12 hétre lesérült, míg a csapat irányítója, Tony Romo körülbelül két hónapot kell kihagyjon. Kulcsfontosságú tehát, hogy a következő hetekben milyen meccsei lesznek Jerry Jones csapatának. Romo november 22-éig biztosan nem játszik, így a Philadelphia elleni visszavágón sem. Amíg a kezdő quarterback sérült, Brandon Weeden fogja vezetni a csapatot, noha a Billstől közben megszerezték Matt Casselt is. A Cowboys - ahogy az összes NFC East-csapat - sorsolása rettentően nehéz, csupa olyan meccs következik, amelyet még Romóval is simán elbukhattak volna. Ha vissza tud térni az irányító mondjuk kilencedik mérkőzésen, egy nagy hajrával akár összejöhet egy 8-8.

Romo egy ideig nem virgonckodhat

A 0-2-es mérleg önmagában még nem lenne katasztrófa, de ahogy a Philadelphia Eagles játszik idén, az már viszont az. A nyári nagy fogás, DeMarco Murray két meccsen 21 kísérletből 11 yardot futott, Sam Bradford pedig egyelőre nem találta meg az összhangot elkapóival. A Dallas elleni kínos kudarc alkalmával a csapat annyira vállalhatatlanul játszott, hogy egyesek odáig vetemedtek: ez volt az Eagles történetének legrosszabb mérkőzése. Többen nem értik Chip Kelly döntéseit, és kétségbe vonják Sam Bradford tehetségét is. A Phillyben minden évben megvan a potenciál, a szakértők idén is a Super Bowl egyik nagy esélyesének tartották. De hogy kijön-e valaha ez a teljesítmény a csapatból, abban egyre inkább kételkedünk. Az Eagles sorsa két héten belül eldől, hiszen a Jets és a Redskins ellen idegenben játszanak, márpedig ha mindkét találkozót elveszítik, búcsút inthetünk a Sasoknak.

Igazából a New York Giants esetében semmi meglepetés nem történt idén, két elbénázott meccset követően 0-2-vel állnak. Eli Manning pontatlanul dobál, a futójáték nemigen működik, Odell Beckhamen kívül pedig nincs igazán jó elkapója a csapatnak. Habár Eli Manning az év elején szerződést hosszabbított, könnyen elképzelhető, hogy ha a Giants ismét gyenge szezont zár, vérfrissítés következik a csapatnál. Ennek első áldozata mindenképpen Tom Coughlin, míg a második esetleg Eli Manning lehet. Túlzás lenne egyelőre azt mondani, hogy a csütörtöki, Redskins elleni derbi a NYG utolsó esélye, de 0-3-as rajttal talán még ebből a csoportból sem lehet továbbjutni.

Eli csillaga leáldozóban van

Az egyetlen csapat, amely legalább egy szép meccset produkált idén, az a Washington Redskins. Persze a Miami elleni hazai vereség egy playoffba vágyó csapat esetén elfogadhatatlan, de a Rams elleni játékuk bizakodásra adhat okot. Mint ismert, a Rézbőrűeknél az egész holtszezon Jay Gruden és Robert Griffin párharcáról szólt, melynek eredménye az lett, hogy az üveglábú QB egészen a harmadik pozícióig esett vissza a rotationben. A Skins játékosanyaga ugyanakkor alsó kategóriás, kevés olyan posztot találunk, ahol elit játékos játszik.

Az NFC East győztese
Dallas Cowboys 2.50
Philadelphia Eagles 2.50
New York Giants 6.00
Washington Redskins 7.00

hatharom.com-javaslat

Mind a négy csapat sorsolása rendkívül nehéznek mondható, így igen valószínű, hogy az egymás elleni meccsek döntenek majd. Óriási kihívás ugyanakkor megtippelni, hogy melyik csapat nyeri a csoportot. Az ember jó szívvel egyik gárdára sem fogadna, mert elképesztően nagy problémák vannak mindenhol. Éppen ezen logikából kiindulva, mi a két nagy oddsot javasoljuk, mert a sztárjait vesztett Dallas és a hektikus Philly ellen még akár lehet is esélye a Giantsnek és a Redskinsnek.