NFL

Robert Griffin beismerte hibáját

  • MD

A Washington Redskins irányítója, Robert Griffin a Seattle Seahawks elleni wild-card mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést, és öt hónappal az eset után az ifjú játékos beismerte, hogy hibázott, amikor eleve sérülten játékra jelentkezett, majd az elúszott mérkőzés ellenére sem hagyta el a pályát.

A Washington Redskins szurkolói káprázatos szezonnak lehettek szemtanúi tavaly, melynek végén kedvenc csapatuk a playoffba jutott. A wild-card meccsen azonban kikaptak a Seattle ellen, viszont nem ez volt a legnagyobb szívfájdalmuk, hanem hogy látták hősüket, Robert Griffint lesérülni a pályán.

Griffinnek térdszalag-szakadása lett, és meg is kellett műteni, de a játékos és a franchise legnagyobb szerencséjére eddig nincs visszaesés a felépülésében, és minden bizonnyal szolgálatra készen áll majd a Washington szezonnyitójára.

Robert Griffin beismerte, hogy jobban odafigyelhetett volna saját egészségére

Az ifjú játékos majd öt hónappal az esetet követően beismerte, hogy el kellett volna hagynia a pályát, amikor a fájdalmai kiújultak. Griffin az első két washingtoni támadásból két touchdown-passzt is kiosztott, de 14-0-s vezetés után már semmit nem tudott felmutatni a rasztahajú irányító, és mire a baleset bekövetkezett, már a mérkőzés is elúszott a Redskins számára.

Sokak szerint még a Redskins vezetőedzőjétől, Mike Shanahantől is kijár egy bocsánatkérés és egy beismerő vallomás, hiszen elsősorban az ő felelőssége az, amikor nem teljesen egészséges játékosokat a pályára küld, kitéve ezzel kockázatnak őket. Hogy Griffin milyen formában tud majd visszatérni az NFL színpadára, az négy hónapon belül kiderül.