NFL

Alfred Morris még jobb teljesítménnyel várja a következő idényt

  • MD

Alfred Morris némileg Robert Griffin reflektorfénye mögött lopta be magát a Washington Redskins szurkolók szívébe. Első évében 1613 yardot futott, de a játékos meg van győződve arról, hogy ennél csak jobb számokat fog produkálni a jövőben.

Alfred Morris neve még mindig kevésbé ismert, köszönhetően annak, hogy tavaly Robert Griffin árnyékában robbant be a Washington Redskinsbe. Az alapszakasz végén azonban már az ő nevét is skandálta a közönség, miután megnyerték a csoportot.
Morris első évében 1613 yardot tett meg a tojáslabdával, de elmondása szerint sokat hibázott, és ennél csak jobban fog teljesíteni a következő években.

"Sok yardot hagytam tavaly a pályán. Visszanézve videón a játékomat, némely futások során rossz volt az irányom, vagy túl szűken játszottam meg a labdát és nem tudtam kimászni a védők szorításából. Türelmesebbnek kell lennem a cutbackjeimmel, mert mindig gyorsan csináltam őket. A tavalyi év azonban mögöttem van, továbbléptem rajta."

Morris tanácsot is adott a leendőbeli futójátékosoknak.

"Ne legyen teher a válladon, legalábbis nekem biztos nem ment volna vele. Ne menj ki úgy, hogy akármit is akarsz bizonyítani, csak legyél az, aki vagy az első naptól kezdve, és majd észrevesznek. A kemény munka kifizetődik. Maradj fókuszált, pozitív, és ne lombozódj le, amikor nem úgy mennek a dolgok, ahogy eltervezted. Ez az egész egy versenyhelyzet, és amikor megkapod a lehetőséget, a legtöbbet kihozod majd belőle."