NFL

A Green Bay az egyedüli idegenbeli underdog - oddsok a rájátszás első hétére

A legtöbb bukmékernél már fogadhatunk is a wild-card hétvége mérkőzéseire. Lássuk az oddsokat!

Lezárultak az NFL alapszakaszának küzdelmei, megvan a rájátszásban résztvevő 12 csapat. Az első körben a főcsoportonként két-két legjobb csapat még nem lép pályára, így az előttünk álló hétvégén négy mérkőzést rendeznek.

A wild card hétvége oddsai
TippmixPro
  1 2
Houston Texans-Kansas City Chiefs 2.30 1.50
Cincinnati Bengals-Pittsburgh Steelers 1.95 1.65
Minnesota Vikings-Seattle Seahawks 2.60 1.40
Washington Redskins-Green Bay Packers 1.75 1.85

Houston Texans-Kansas City Chiefs

Az AFC South-győztes Houston a liga legjobb formájában lévő csapatával találkozik. Alex Smithék utolsó tíz mérkőzésüket megnyerték, nem választotta el őket sok a csoportgyőzelemtől, ami egyben bye weeket is ért volna. A csapat sikersztorija azért is különösen meglepő, mivel legfontosabb játékosukat, Jamaal Charles-t elveszítették egész idényre. A Houston szintén jó formában fejezte be az évet, utolsó három mérkőzésüket megnyerték, ám nem árt végignézni a Texans idényét, ami azért jelentősen átértékeli a csoportgyőzelem értékét. A náluk magasabban jegyzett csapatok közül egyedül a Cincinnatit tudták megverni, a csoportgyőzelmeiken kívül pedig 4-6-os mérleget tudtak csak hozni.

A két csapat idén már találkozott egymással, az első héten Houstonban a Chiefs simán nyert 27-20-ra úgy, hogy már 27-6-ra is vezettek az első félidőben. Reálisnak tűnik tehát, hogy a Chiefs idegenben is hárompontos favorit.

Cincinnati Bengals-Pittsburgh Steelers

Nagyon érdekes csoportrangadó lesz az AFC másik mérkőzése, és az sem feltétlenül egyértelmű, miért favorit a Pittsburgh Steelers a Cincinnati Bengals ellen idegenben. A választ Andy Dalton sérülése adhatja meg, aki közel sem biztos, hogy vállalni tudja a játékot a Steelers ellen. Ugyanakkor a Pittsburghnél is van ok az aggódásra, hiszen az utolsó fordulóban DeAngelo Williams megsérült a Cleveland Browns ellen, ez pedig azt jelenti, hogy Ben Roethlisbergernek kell szinte egyedül, futójáték nélkül megnyernie a wild-card meccset.

Csoportriválisokról lévén szó, a két csapat évente kétszer találkozik egymással, idén mindkétszer az idegenbeli csapat nyert. Érdekesség, hogy éppen a 14. héten lejátszott találkozójuk alkalmával sérült meg Dalton, így AJ McCarron ezen a mérkőzésen játszott először huzamosabb ideig.

A két csapat utolsó hat, a Paul Brown Stadionban lejátszott meccse közül ötöt is meg tudott nyerni a Pittsburgh Steelers, és a bukiknál most is ők az esélyesebbek, méghozzá három ponttal.

Big Ben ott lesz a pályán. De vajon Dalton is?

Minnesota Vikings-Seattle Seahawks

Noha hazai pályán játszanak a Vikingek, ez bizony egy igen kellemetlen matchup számukra több szempontból is. Nem csak a 13. héten játszott mérkőzésük lehet remek kiindulási alap, de a Seattle Seahawks formája is azt mutatja, Minnesotában is toronymagas esélyesek.

Továbbra is a Vikingek egyik legnagyobb problémája, hogy Bridgewatert nem tudják igazán megvédeni, márpedig egy olyan passzjáték-siettető csapat ellen, mint a Seahawks, ez komoly problémákat okozhat. A tavalyi döntőben veszítő csapatnál Marshawn Lynch állapota kérdéses, mindenesetre hatalmas erősítés lenne a rájátszásra, ha a Szörnyeteg visszatérhetne.

A december eleji, 38-7-es Seahawks-győzelemmel végződő mérkőzésen minden tekintetben felülmúlta ellenfelét Pete Carroll csapata. Noha az északi időjárás nem lesz majd a Seahawks ínyére, Wilsonék remek formában vannak, idegenben utolsó öt meccsüket megnyerték, az utolsó héten például az Arizona Cardinalst lelépve. Talán a legsimább wild-card mérkőzés várható Minnesotában, és ha a Seahawks a rájátszásban is úgy teljesít majd, mint az idény második felében, akkor bőven a legnagyobb bajnokesélyesek között kell őket emlegetnünk.

Washington Redskins-Green Bay Packers

Az internetes bukmékerek oddsai majdnem teljesen kiegyenlítettek, de egy hajszálnyival mégis a hazai csapatot favorizálják. Ez néhány héttel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, ám a Packers teljesítménye zuhanórepülést vett. A támadó fal gyengélkedik, az elkapók betliznek, a futójáték esetleges - az idény első felében látott Packers már a múlt, hat győzelem után 4-6-os mérleggel zárták az alapszakaszt.

Több bizakodásra van oka a gyengécske NFC Eastet megnyerő Washington Redskinsnek, ahol Kirk Cousins irányítónak remek szezonja van, ahogyan elkapói és tight endje, Jordan Reed is parádézik. A hektikus szezonkezdet után az alapszakaszt négy győzelemmel zárták le, begyűjtve ezzel mindössze második csoportgyőzelmüket az elmúlt 16 évben.

Amíg a Green Bay egy teljesen szétesett gárda benyomását kelti, addig a Washington idény végére találta meg önmagát. Hiába taksálták korábban sokkal magasabbra Aaron Rodgerséket, a forma egyértelműen azt mutatja, ők jelenleg az underdogok ebben a matchupban. A rutin azonban mindenképpen a wisconsiniak mellett szól, így talán ez a legnehezebben tippelhető párosítás a playoff első körében.

A hétvége programja
Szombat, 22:35 Houston Texans-Kansas City Chiefs
Vasárnap, 02:15 Cincinnati Bengals-Pittsburgh Steelers
Vasárnap, 19:05 Minnesota Vikings-Seattle Seahawks
Vasárnap, 22:40 Washington Redskins-Green Bay Packers