NFL

Hamar kudarcba fulladhat Eli Manningék szezonja

Az NFC East péntek hajnali csoportrangadóján Eli Manning és csapata nem szenvedhet vereséget.

Magyar idő szerint péntek hajnalban kezdődik meg az NFL harmadik játékhete. Az első meccsen a 0-2-vel rajtoló New York Giants és az 1-1-gyel álló Washington Redskins csap össze. A csoportrangadó tétje hatalmas, ugyanis ha Eli Manningék elbuknak, az alighanem az idényük végét jelenti.

Egyértelműen a Rézbőrűeknél lehet jobb a hangulat, és nem csak azért, mert ők legalább már gyűjtöttek egy győzelmet. A St. Louis Rams elleni találkozón remekül játszott Jay Gruden csapata, így a 2. hét egyik meglepetését szolgáltatták. Matt Jones és Alfred Morris futójátéka működött, Cousins szinte minden passza jó volt, a védelem pedig 10 ponton tartotta az első héten a Seahawks ellen 30 pont fölé jutó Foles-ékat.

A New York Giants két fájó vereség után igyekszik javítani a mérlegén, amely egy kis koncentrálással és jó döntések meghozatalával simán lehetne 2-0 és nem 0-2. Tom Coughlin csapatának a védekezése az, ami egyelőre csalódást okoz, hiszen két meccs után több, mint 700 passzolt yardot mutathat fel a védelmük.

A mostani mérkőzésen azonban a döntő faktor valószínűleg a Giants futás elleni védelme lesz. Ha Meriweatherék meg tudják fogni Morrisékat, akkor Cousins passzokra lesz kényszerítve, ami nem kedvez a Redskinsnek. Tavaly oda-vissza simán tudott nyerni a New York Giants, most azonban lényegesen szorosabb meccsre van kilátás. Mi a kevés pontra szavazunk.

hatharom.com-tipp: 46.5 pont alatt
TippmixPro @1.60