Tipp

Müller újabb hazai játékoson gázolhat át

  • Cesc18

Az atlantai tenisztorna szerdai játéknapján a Gilles Müller-Jared Donaldson meccsből húznánk hasznot.

Gilles Müller-Jared Donaldson
Hatharom-tipp: Müller 2-0
1.85 @ TippmixPro
Eddig éri meg: 1.80
Téterősség: 7/10

Jó néhány hazai játékos bejutott a legjobb 16 közé Atlantában, köztük Jared Donaldson is, akit az egyik legnagyobb tehetségnek tartanak. A 18 éves játékos idén kezdte bontogatni szárnyait a profik között, február elején megszerezte első Challenger tornagyőzelmét, majd nem sokkal utána Memphisben első ATP sikerét is elkönyvelhette. Queen's-ben és Newportban láthattuk még főtáblán, illetve most Atlantában is sikerült túlélnie a selejtezőt. Az első körben az indiai Somdev Devvarman személyében abszolút verhető ellenfelet kapott, és ezt ki is használta. A folytatásban viszont már komoly bravúrra lenne szüksége, a világranglista-52. helyén álló Gilles Müller ugyanis más kategória, mint akikkel az elmúlt napokban meccselt. 

A luxembourgira a tengerentúlon mindig különösen figyelni kell, legjobb eredményei az amerikai tornákhoz fűződnek. Háromszor játszott pályafutása során ATP-döntőt, mindhármat az Egyesült Államokban, legjobb Grand Slam szereplése is a US Openen volt, amit egyébként juniorként meg is nyert. A 2013-as csonka szezonja után sokat esett hátra, az elmúlt másfél évben viszont szépen kapaszkodott vissza a legjobbak közé. Remek hónapok vannak a háta mögött, a sikeres füves szezon után nagy önbizalommal vágott neki az amerikai tornáknak. Nem is szórakozott sokat az első körben, 6-2, 6-1-gyel ütötte ki a hazai közönség támogatását élvező Donald Youngot. 

A két játékos elmúlt öt meccse
Müller ellenfelei Helyszín Eredmény Donaldson ellenfelei Helyszín Eredmény
Young Atlanta 6:2, 6:1 Devvarman Atlanta 6:1, 3:6, 6:4
Tsonga Wimbledon 6:7, 7:6, 4:6, 6:3, 2:6 Pella Atlanla, selejtező 6:2, 7:6
Murray Queen's 6:3, 6:7, 4:6 Smith Atlanta, selejtező 6:7, 7:6, 6:4
Dimitrov Queen's 6:4, 7:6 Elias Atlanta, selejtező 6:7, 6:3, 6:3
Juzsnij Queen's 6:7, 6:4, 7:6 Bangoura Binghamton, challenger 4:6, 2:6

Hasonló sors vár a fiatalabb amerikai játékosra is. Müller szervája érinthetetlen Donaldson számára, így az egyetlen esélye, ha tartja a lépést a luxembourgival, ám ez Youngnak sem sikerült. Donaldson eddig négy nagy adogatóval találkozott karrierje során, mind a négy meccset két szettben veszítette el. Müllerre abszolút nem jellemző, hogy fiatal játékosok ellen betlizne, a legutóbbi 18 meccsét 21 évnél fiatalabb teniszező ellen megnyerte. Várhatóan most sem okoz majd számára problémát a győzelem, a kétszettes sikerére kínált szóró komoly értékkel bír.

További tenisz-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.