Tenisz

Győzelmi kényszerben Gasquet

  • hatharom.com

Jó szereplés kell Sanghajban az első számú francia játékostól, ha ott akar lenni az év végi londoni világbajnokságon.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Vasárnap megkezdődött a küzdelem Sanghajban, a szezon utolsó előtti Masters viadalán. Két hely kiadó még az év végi világbajnokságra, az egyikért a legmagasabban rangsorolt francia játékos, Richard Gasquet is harcban van. A 11 kiemelt gall hátránya bő 1000 pont a nyolcadik helyen álló David Ferrrerrel szemben, tehát komoly menetelésekre lesz szüksége az elkövetkezendő tornákon, ha ott akar lenni Londonban. Vagy, bíznia kell abban, hogy Andy Murray visszalép, bár pontokat akkor is gyűjtenie kell még, mögötte ugyanis 300 ponton belül négy is ott vannak. 

Richard Gasquet-Gilles Müller
Hatharom-tipp: 24,5 játék felett
TippmixPro @ 1.85

Gasquet a US Open-negyeddöntője után egy hosszabb pihenőt iktatott be, de úgy tűnik ez nem volt jó ötlet, Tokióban ugyanis rögtön az első meccsén kiesett, ráadásul elég simán kapott ki Roberto Bautista-Agut ellen. Nyilván a spanyol nem könnyű ellenfél, de öt játéknál illett volna többet összekaparnia. A sorsolással most sem volt szerencséje, a luxembourgi Gilles Müller ellen kezd, aki szintén elindult Japánban és nagyszerű játékkal egészen az elődöntőig menetelt, csak a későbbi bajnok Stan Wawrinka tudta megállítani. 

A világbajnoki indulásért harcolók egyébként nem igazán brillíroztak az ázsiai szezon eddigi részében, úgy tűnik hiába a motiváció, a nyomással nem a legjobban birkóznak meg. Müller Tokióban ezt ki is használta, Kevin Andersont és Gilles Simont is kiütötte. Gasquet ellen sem fogja könnyen adni a bőrét. Jól ismerik egymást, ez lesz a kilencedik összecsapásuk, legutóbb Washingtonban találkoztak, ahol egy szoros meccsen a francia jutott tovább.

A luxembourgi van jobb formában, ugyanakkor soha nem játszott még Sanghajban, illetve 2-6-ra áll a francia riválisa ellen, így a legnagyobb értéket az overben látjuk.

Gasquet és Müller legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Washington Kemény Gasquet 5:7, 6:4, 6:4
2014 Sencsen Kemény Gasquet 6:3, 6:2
2013 Marseille Kemény Müller 2:6, 6:4, 7:6
2011 Metz Kemény Müller 6:3, 6:4
2005 Wimbledon Gasquet 7:6, 6:3, 6:3