Wimbledon

Mire lesz képes Fucsovics a világ egyik legjobb füves pályás teniszezője ellen?

A magyar játékos hétfő délután a luxemburgi Gilles Müllerrel méri össze a tudását a wimbledoni tenisztorna első fordulójában.

Nem volt szerencséje Fucsovics Mártonnak a pénteki sorsoláskor, ugyanis pályafutása első wimbledoni főtáblás mérkőzését éppen a borítás egyik specialistája ellen kell megvívnia. A 16. helyen kiemelt Gilles Müller klasszis füves pályás teniszezőnek számít, ugyan az All England Club gyepén a harmadik fordulónál tovább egyszer sem jutott, a kisebb tornákon viszont rendre kiváló eredményeket ért el. 

Idén is parádésan hangolt Wimbledonra, hiszen Hertongenbosch-ban tornát nyert, Queen's-ben pedig elődöntőzött.

Olyan kiváló füves pályás játékosokat győzött le, mint Alexander Zverev, Jo-Wilfried Tsonga, Sam Querrey és Ivo Karlovic. Egyedül Marin Cilicbe tört bele a bicskája, de tőle is csak döntő szettben kapott ki. 

Ami Marcit illeti, az önbizalmával neki sem lehet problémája. Júniusban két különböző borításon tudott Challenger-tornát nyerni, ezzel pedig nem csak azt érte el, hogy szabadkártyát kapott Wimbledonra, hanem a világranglistán is megközelítette a top 100-at 

Szeretném azt hinni, hogy az áttörés a vicenzai és az ilkleyi tornagyőzelemmel megtörtént. Marci immár tartósan stabilan és jól játszik.

- mondta Fucsovics edzője, Sávolt Attila a szeon.hu-nak.

Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton Gilles Müller
4.75 1.12

Müller persze nem hasonlítható össze a Challenger-viadalokon szembekerülő ellenfelekkel. A luxembourgi nagyon él ezen a borításon és bár a végső győzelem kapcsán nem jön szóba a neve, de egy meccsen a legnagyobb sztárokra is veszélyt jelent. 

Mindent alárendeltünk a Müller elleni meccsnek, de a sorsolásnak nem nagyon örülök, hiszen nem szeretek balkezesek ellen játszani, ráadásul Müller bombaformában teniszezik. 

- nyilatkozta a rajongói honlapjának Fucsovics Márton, aki hozzátette, hogy jó lenne meglepetést okozni, de nagyon nehéz dolga lesz. 

Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton Gilles Müller
4.75 1.12

Müller pokolian jól szervál, rengeteg nyeséssel operál, ami után pillanatok alatt a hálónál terem. A játéka gyakorlatilag tökéletes fűre és ebben az időszakban fejben is mindig nagyon egyben van. Marcinak akkor lesz reális esélye szorossá tenni a meccset, ha az adogatása topformában lesz. Ebben azért lehet bízni, mert junior wimbledoni bajnokunk egyik erőssége a szervája.

Illetve bízhatunk abba is, hogy Müller Wimbledonban kevésbé lesz éles. Ahogyan azt fentebb említettük, Londonban a harmadik körnél tovább még nem jutott, pedig lett volna rá lehetősége. Tavaly szintén remekül hangolt, de kis híján már az első körben bele tört a bicskája abba a Santiago Giraldoba, aki előtte a szezonban egyetlen füves pályás meccset sem játszott...

Ha működni fog Fucsovics adogatása, akkor még azt sem zárnánk ki, hogy képes lesz szettet nyerni. A játékok számát illetően 36.5-nél húzták meg a határt, ami akár úgyis lejöhet, ha a magyar 0-3-ra kap ki. A győzelem nagyon komoly bravúr lenne Marcitól, de bármennyire is furán hangzik, Wimbledonban jobb esélye van erre, mintha korábbi tornán futott volna össze Müllerrel.