NFL

A liga meghódítása után a Kilimandzsáró a következő cél Ray Lewis számára

  • MD

Ray Lewis nem hagy alább a csúcshódításokkal, és a profi amerikai futball-liga (NFL) bajnoki címe után a kelet-afrikai Kilimandzsárót is meg akarja hódítani a következő hónapban.

Úgy tartja a mondás, hogy a csúcson kell abbahagyni, és Ray Lewisnak, a Baltimore Ravens egykori linebackerének megadatott az a ritka lehetőség, hogy bajnoki címmel vonulhasson vissza. Azonban Lewis kalandjai ezzel nem értek véget, hiszen júniusban a kelet-afrikai Kilimandzsárót szeretné meghódítani, hogy ezúttal földrajzilag is a csúcsra érjen.

Ray Lewis szemei előtt a Super Bowl-győzelmet követően új cél lebeg: a Kilimandzsáró meghódítása

"Egy hónapon belül megmászom a Kilimandzsárót Tanzániában, hogy pénzt szerezzek, és hogy felhívjam a figyelmet a keleti afrikai tiszta víz projektekre. Nagyon várom ezt a kalandot, de addig is szükségem van a segítségetekre, hogy tiszta vízkutakat vihessek gyerekek és családok ezreinek. Támogassatok azzal, hogy követitek a Tackleili utamat (twitteren), hogy terjesztitek ezt, és hogy adományoztok a TackeKilinek" - írja Lewis a Lockerdome nevű közösségi oldalon az adatlapján.

Lewis azóta elkészítette az utazásának twitter-fiókját, és egy honlapot is készített, ahol a támogatói pénzadománnyal segíthetik az ügyét.

Ha Lewisnak sikerül meghódítani a hegyet, akkor bővítheti eddigi elért sporteredményeinek listáját: 13 Pro Bowl-részvétel mellett kétszer választották meg az év védekező játékosának (2000, 2003), kétszeres bajnok (2000, 2013), egyszeres Super Bowl-MVP (2000), valamint Brian Urlacher szerint a liga történetének legjobb középső linebackere.