Férfi kézilabda

Momir Ilics BL-t nyerne a Veszprémmel

Az MKB Veszprém pénteki sajtótájékoztatóján bemutatták a kézilabdacsapat új játékosát, Momir Ilicset.

Ilics 2009 óta erősítette a Kielt, amellyel két Bajnokok Ligája-trófeát, két német bajnoki címet, két német kupát és szuperkupát is nyert, az utóbbi négy évben meghatározó tagja volt a germán sztáralakulatnak. Azt már korábban tudni lehetett, hogy nem hosszabbítja meg nyáron lejáró kontraktusát a Kiellel. A 31 éves átlövő egy korábbi interjúban három kérőt nevezett meg, ezek alapján a német Rhein-Neckar Löwen, a spanyol Barcelona és az MKB Veszprém is versenybe szállt a megszerzéséért, végül a bakonyi klub ajánlata lett a befutó. A klub április végén jelentette be, hogy három évre szerződtette a szerb válogatott klasszisát, akit a 2012-es Európa-bajnokság legértékesebb játékosának választottak.

"Jó napot kívánok Veszprém! Mindent el fogok követni, hogy jobban beszéljek magyarul. Nagyon boldog vagyok, hogy három évre aláírtam Veszprémbe. Nagy öröm és büszkeség számomra, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező, jól szervezett klub játékosa lehetek. Hosszabb ideje kapcsolatban vagyok a klubbal, örülök, hogy aláírhattam a szerződést. A világ legjobb csapatának tartott Kielből jövök, ahol mindent megnyertem. Nagyon szeretnék ezzel a klubbal is eljutni a BL négyes döntőbe és meg is nyerni. Ez az álmom, tervem. Számomra fontos volt, hogy a klubnak is ugyanez a célja. A csapat jó játékosokból áll, jól szervezett. Nagyon örülök, hogy Carlos Ortegával dolgozhatok együtt. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb döntést hoztam, annak ellenére, hogy nagy sok klub megkeresett" - idézi az mkbevszprem.eu a szerb balátlövőt.

A Kiel éppen a bakonyiakat győzte le a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, Ilics még érdekelt a német együttessel a június elején sorra kerülő Final Fourban.