Női kézilabda BL

Sztárolják a Fradit, a szezon meglepetését okozhatja

A Ferencváros csapatát esélyesebbnek tartják a női kézilabda Bajnokok Ligája megnyerésére az európai szövetség (EHF) szakértői, mint az előző idényben ezüstérmes Győri Audi ETO KC-t. A fogadóirodák viszont közel sem így látják az esélyeket.

Kovacsics Anikó a Fradival is esélyes a BL-ben / ehfcl.com

Az EHF honlapján szerdán megjelent elemzés szerint az FTC mellett szól, hogy mindhárom eddigi mérkőzését megnyerte a középdöntőben, ráadásul átlagosan 6,3-as gólkülönbséggel bizonyult jobbnak ellenfeleinél. Szintén kedvezhet a zöld-fehéreknek, hogy május első hétvégéjén ismét Budapesten rendezik a négyes döntőt. "Szucsánszki, Pena és Hornyák szinte megállíthatatlan ebben a szezonban. A Buducnost Podgorica elleni 33-25-ös meggyőző siker azt mutatja, hogy az FTC szinte már csúcsformában van, de a játékosoknak nem szabad elfelejteniük a macedón Vardar Szkopjétól elszenvedett 37-24-es novemberi vereséget" - írják.

Az EHF szakírók rangsora
1. Vardar Szkopje
2. Ferencváros
3. Győri ETO
4. Larvik
5. CSM Bukarest
6. Midtylland
7. Metz
8. Buducsnoszt
9. Thüringer
10. Esbjerg

A Ferencvárost az esélyeket összegző rangsor második helyén szerepeltetik, a tavaly tavasszal magyar bajnok, kupagyőztes és BL-ezüstérmes Győr viszont csak a harmadik. Az idény kezdete előtt még Ambros Martín vezetőedző együttesének végső sikerét tartották a legvalószínűbbnek, de most azt jósolják, hogy a norvég beálló, a várandós Heidi Löke hiányával nehezen birkóznak meg védekezésben és támadásban egyaránt.

Ennek ellenére hangsúlyozzák, hogy a mezőnyben továbbra is a Győr büszkélkedhet a legjobb gólkülönbséggel (42), és a legkiválóbb támadójátékkal, ugyanis kilenc meccsen 272 gólt szerzett. A rangsor első helyén a Vardar szerepel, amely egyedüliként veretlen az elitmezőnyben.

Összehasonlítva a szakírók és a bukmékerek rangsorát, jó pár érdekességet találhatunk. Rögtön ott van a Fradi helyzete, hiszen az újságíróknál hiába áll a 2. helyen, a bukiknál csak a hatodik, végső győzelmére pedig 31-szeres szorzón fogadhatunk.

Trade-elésre egyébként kifejezetten jó választás lehet most megtenni a Fradit, hiszen a későbbiekben szinte biztosra vehető, hogy ez a több, mint harmincszoros odds csökkenni fog.

A zöld-fehérek vélhetően a második helyen zárják majd a csoportot, így a lehetséges negyeddöntőbeli ellenfelek között a Larvik, a CSM Bukarest és a Midtylland együttesét találjuk. Egyik sem tűnik áthidalhatatlan akadálynak.

A Ferencváros szombaton a francia Metz együttesét fogadja, a Győr pedig a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonába látogat a középdöntő negyedik fordulójában.

Ki nyeri a női Bajnokok Ligáját?
Győri Audi ETO KC 2.50
Vardar Szkopje 3.25
Buducsnoszt Podgorica 4.50
CSM Bukarest 5.50
Larvik 26.00
FTC 31.00