Férfi kézi BL

Nagyot lehet kaszálni egy veszprémi bravúrral

Csúcsrangadót játszanak vasárnap a BL-ben: a tavalyi döntős PSG a bronzérmes Veszprémet fogadja.

A B-csoportban egyedüli veretlen csapatként a Veszprém nem kisebb feladatra vállalkozik, minthogy a sorozat első számú favoritjának vendégeként őrizze meg ezt a mérlegét. A bakonyi alakulatnak az elmúlt három meccsen nem sikerült megállítania a párizsi gyorsvonatot, ám Ljubomir Vranjes irányításával első ízben találkozik a francia sztárcsapattal.

1x2    
PSG Döntetlen Veszprém
1.37 8.50 3.50

Ahogy arról a hét elején már beszámoltunk, a fogadóirodák szorzói alapján a PSG egyértelműen esélyese a vasárnapi ütközetnek, hiszen Karabaticék győzelme az 1.40-es szorzót sem éri el. Az alacsony odds nem véletlen, a PSG hazai nemzetközi tétmeccset nagyon rég óta nem veszített el.

Ugyanakkor nem árt hozzátenni, hogy a Szajna-partiak nincsenek topformában, a hét közepén például a Nimes otthonában szenvedett váratlan vereséget a bajnokságban. Elkapható a PSG is, ám ahhoz a veszprémiek részéről tökéletes játékra van szükség.

Lékai csúcsformájára ezúttal is szükség lesz

"A világ egyik legjobb csapatával fogunk megmérkőzni, és természetesen ehhez mérten készülünk. Tudjuk, hogy nehéz lesz nyerni, de azt is, hogy nem lehetetlen. Saját magunkra kell koncentrálnunk, és a lehető legjobban végeznünk a dolgunk. Hogy mi a kulcs a győzelemhez? Egy kulcs nem elég, itt többre lesz szükség. Minden területen jól kell működnünk egy Párizs szintű csapat ellen, hiszen akkora egyéni minőség van az ellenfélnél, hogy egy kulcs nem is elég a győzelemhez. Ide legalább 5 vagy 6 kell" - fogalmazott Ljubor Vranjes a veszprémiek honlapjának.

Hogy mi lehet a siker kulcsa, az többtényezős dolog, de az biztos, hogy William Accambray tudott segíteni Vranjes mesternek a felkészülésben, hiszen nyáron éppen a PSG-t hagyta ott a Veszprém kedvéért.

"Egyetlen elvárásom van, az pedig a győzelem. Fontos számunkra, az egész csapat számára. Jelenleg elsők vagyunk a csoportban, és fontos, hogy ott is maradjunk egészen a sorozat végéig. Nehéz hetünk lesz, hiszen kétszer is játszunk a PSG-vel, egyszer ott, egyszer pedig itthon. Tudjuk, hogy van pár sérült játékosuk, de ez persze nem teszi könnyebbé a dolgunkat" - fogalmazott a franciák világbajnok átlövője, akire Nagy László hiánya miatt fontos szerep hárul majd vasárnap.

Bár a szívünk azt mondja, okozhat meglepetést a Veszprém, ha az eszünkre hallgatunk akkor inkább a hazai siker felé húzunk.

Rendkívül sokat nyom majd a latba a kapusteljesítmény és a védekezés, a könnyű gyors gólok száma sorsdöntő lehet ezen az összecsapáson. A PSG és a Veszprém is szeret futni, így akár a gólszámos fogadások terén is lehet keresnivalónk.

  • Veszprém +5,5@1.30
     
  • Gólszám 56,5 felett@1.75
     
  • Vendégcsapat góljainak a száma 26,5 felett@1.75
Egymás elleni eredmények
03.06.17 BL Veszprém PSG 26 : 27
27.11.16 BL PSG Veszprém 28 : 24
20.11.16 BL Veszprém PSG 28 : 29
28.11.15 BL Veszprém PSG 28 : 20
25.10.15 BL PSG Veszprém 29 : 27