Kézilabda

Előre hozott döntő vár a Görbiczékre

  • ivan

Az orosz Rosztov Don otthonában folytatja a BL-szereplését a Győri Audi ETO KC. Ritka, amikor egy csoportmeccsen a magyar bajnok az esélytelenebb, ám jelen esetben ez a helyzet.

Hiába nyerte meg az első körös meccsét rendkívül magabiztos a Győr a dán Midtylland ellen és kapott ki Bukarestben a Rosztov, a bukmékerek úgy vélik, hogy hazai pályán az orosz bajnok lelépheti az ETO-t. Ahogy azt szezonfelvezető írásunkban is kiemeltük, a Rosztov rendkívül jól igazolt a nyáron, így amúgy is bivalyerősnek számító kerete tovább combosodott, ennek köszönhetően pedig sokan a végső győzelem első számú várományosaként számolnak vele.

Mindezek ellenére a Győrt sem kell félteni, hiszen idén is bombaerős a keret, Tomori Zsuzsannán kívül minden sztárjátékos bevethető állapotban van, a győzelme miatt az önbizalommal sem lehet probléma. "Győzni szeretnénk, de nagyon kemény meccs lesz, teljes koncentráltság kell, több mint amit a Midtjylland ellen hazai pályán mutattunk. A védekezésünk lehet a siker kulcsa. Láttam a Rosztov első meccsét, de az egy teljesen más összecsapás volt a Bukarest ellen, mint most lesz, abból nem szabad kiindulni. Katrine ellen rég léptem pályára, remélem, én örülhetek majd szombaton a meccs után, de persze azt is várom, hogy újra találkozzunk.” – nyilatkozta klubja honlapjának Görbicz Anita.

"A jobban felkészült, a jobban koncentrált csapat fogja majd elhagyni a pályát győztesen. Hazai pályán javítani akarnak, ez biztos. Arra kell törekednünk, hogy inkább egyéni megoldásokban próbáljanak játszani, a csapatjátékukat kell megakasztanunk. A csapat jó munkát végzett a héten, betegségét követően Puhalák Szidónia is csatlakozott a kerethez” - fogalmazta meg elvárásait Ambros Martín vezetőedző.

A győriek tehát bizakodóak, tehát legyünk mi is azok. Az oroszok ugyan remek játékosokkal operálhatnak, ám a bukeresti meccsük a példa rá, hogy még idő kell, amíg összeérnek. Ezzel szemben a Győrnél már megvan a forma, tapasztalt világklasszisokról beszélünk, akiket egy idegenbeli meccs sem hozhat zavarba. Az elmúlt években láttunk már a Győrtől olyat, hogy a csoportmeccsek során idegenben is világsztár csapatot vert, ezért úgy véljük, ilyen jó kis szorzón megéri bizalmat szavazni a győri csajoknak.

1X2    
Rosztov Döntetlen Győr
TippmixPro@1.70 TippmixPro@7.50 TippmixPro@2.45
C-csoport
1. Győri ETO 1 1 0 0 31:19 2
2. CSM Bukarest 1 1 0 0 24:21 2
3. Rosztov 1 0 0 1 21:24 0
4. Midtjylland 1 0 0 1 19:31 0