NFL

Megmutatta a Frisco, ki az úr az NFC-ben

Nagy magabiztossággal győzött a San Francisco 49ers a New Orleans Saints ellen, így az Atlanta Falcons mögött megtartotta második helyét a főcsoportban. Jim Harbaugh védelme nem hagyta élni Drew Breeséket, s az irányító jó néhány kék-zöld folttal lett gazdagabb a meccs végére.

New Orleans Saints - San Francisco 49ers 21-31

A forduló rangadóján az NFC elmúlt hetekben két legmeggyőzőbben teljesítő találkozott egymással Kaliforniában, s nem is okozott csalódást a nézőknek, akik kétségkívül megkapták, amiért leültek a tévé elé.

A hétfő este a Chicagót földbe döngölő 49ers ugyanis ezúttal a gyötrelmes kezdés után hatból ötöt megnyerő Saintsszel is elbánt. Tette mindezt úgy Jim Harbaugh csapata, hogy agyrázkódás miatt első számú QB-ja, Alex Smith csupán a cserepadra ülhetett le, így a tehetséges, de rutintalan Colin Kaepernick kezdett a legfontosabb pozícióban.

A másodéves játékosnak nem is kellett sok, már a második támadásnál megmutatta magát, előbb Mario Manninghemmel alakított hatalmasat, majd 7 yardról maga futott be a végzónába. Drew Breesék még visszavágtak ekkor (David Thomas, majd Marques Coltson TD-jével még a vezetést is átvették egy darabig), de a liga egyik legjobb védelme Aldon Smith-szel az élen a hátára kapta a csapatot. Az aranyásók összesen ötször csapták földhöz Drew Breest, aki nem bírta a nyomást, s két alkalommal is végzeteset hibázott: előbb Ahmad Brooks, majd Donte Whitner is hat pontot szerzett egy-egy interception után.

Így fölényesen győzött a Frisco, s 8-2-1-el az NFC Nyugati csoportjának élén áll. A furcsa mérleget a St. Louisnak köszönhetik, amely ellen szépíthetnek jövő vasárnap. A Saints pedig újra kaparhat az ötven százalékos mérlegért - melyet a liga legjobb mérleggel álló csapata, a hatalmas izgalmak közepette győző Atlanta Falcons otthonában tehetnek meg a csütörtöki nyitómeccsen...

San Diego Chargers - Baltimore Ravens 13-16 (h.u.)

Nagy akadálynak futott neki a Chargers, miután pocsék formában van Norv Turner együttese; legutóbbi legutóbbi hat találkozójukból csak egyet, a ,,liga legrosszabb csapata" címre nagy eséllyel pályázó Kansas City ellenit tudta behúzni a kaliforniai gárda. Ráadásul azt a Ravens fogadták Philip Riversék, amely legutóbb egy hónapja kapott ki a Texanstól, s azóta számolatlanul gyártja a győzelmeket.

Ha az volt a célja a Chergersnek, hogy az idei szezonját egy meccsbe foglalja össze, akkor kiválóan sikerült ez nekik. Malcolm Floyd 21 yardos TD-elkapásával, illetve Nick Novak két mezőnygóljával ugyanis már 13-3-ra is vezetett a csapat a negyedik negyed közepére, amikor elengedte magát a sorsdöntő pillanatokban évek óta gyenge csapat.

Joe Flacco Dennis Pittának adott 4 yardos átadása még csak egy felzárkózást jelentett volna, de futás helyett Rivers következett, akinek három effektíve hatástalan dobása után újra következhetett a Ravens. Ray Rice pedig a hónap, ha nem az év játékát produkálta: egy holding, illetve egy fumble után negyedik és 29-re egy rövid átadás elkapása után lélegzetállítóan kígyózott jobbra-balra a pályán, hogy megadja csapatának az apró esélyt az egyenlítésre. Anquan Boldin gyönyörű blokkjának segítségével pedig kapott egy pillanatnyi sanszot így előrevetődve, Antoine Casonnal és Quentin Jammerrel a nyakán elérte a first downt!

A hihetetlen játéktól magára találtak a Hollók, s a rúgó Justin Tucker révén előbb a hosszabbítást, majd a végső győzelmet is kibrusztolták a rájátszástól lassacskán elbúcsúzni kénytelen Chargersből.

Arizona Cardinals - St. Louis Rams 17-31

Csaknem egyedül verte meg a második körben draftolt Janoris Jenkins a pocsék szériában lévő Cardinalst. A cornerback ugyanis első Rams-játékosként, illetve a ligában 1960 óta elsőként hordott vissza újoncként egy meccsen két interceptiont is touchdownig. A szenzációs teljesítményben némiképp segített neki, hogy a szintén újonc Ryan Lindley első alkalommal lépett pályára kezdőként az arizónaiak irányítójaként, igaz, a liga egyik legjobb elkapóját, Larry Fitzgeraldot kellett megfognia.

A győzelemben a veterán Stephen Jackson és a szellőléptű Chris Givens is segített neki; az aktív játékosok közül a legtöbb futott yarddal rendelkező játékos ezúttal 24 próbálkozásból 139-et tehetett hozzá a gyűjteményhez, a zöldfülű elkapó pedig többek között egy 37 yardos TD-elkapással segítette ki Sam Bradfordot.

A sikerrel a Kosok megszakították ötmeccses nyeretlenségi sorozatukat (4-6-1). A Vörösbegyek hasonló mérleggel állnak (4-7), így mindkét csapat már csak a büszkeségéért játszik, a rájátszásba kerülésre reális esélyük nincsen.

NFL
12. forduló
Kansas City Chiefs - Denver Broncos 9-17
Indianapolis Colts - Buffalo Bills 20-13
Cleveland Browns - Pittsburgh Steelers 20-14
Cincinnati Bengals - Oakland Raiders 34-10
Miami Dolphins - Seattle Seahawks 24-21
Tampa Bay Buccaneers - Atlanta Falcons 23-24
Chicago Bears - Minnesota Vikings 28-10
Jacksonville Jaguars - Tennessee Titans 24-19
   
Vasárnap este rendezték:  
San Diego Chargers - Baltimore Ravens 13-16 (h.u.)
Arizona Cardinals - St. Louis Rams 17-31
New Orleans Saints - San Francisco 49ers 21-31
New York Giants - Green Bay Packers  
   
Kedd hajnalban:  
Philadelphia Eagles - Carolina Panthers kedd 02:30
   
Korábban:  
Detroit Lions - Houston Texans 31-34 h.u.
Dallas Cowboys - Washington Redskins 31-38
New York Jets - New England Patriots 19-49