NBA

Sima meccsekről és nagy hajrákról szólt a 7. játéknap

Kiváló mérkőzéseket hozott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) 7. játéknapja, mert bár a nagycsapatok többsége simán nyert, láthattunk meglepetéseket, valamint embertelen hajrákat és izgalmas végjátékokat.

Ray Allen

Philadelphia-New York
88-110

Habár előzetesen a Philadelphia 76ers esélyesebbnek számított a mai találkozón, a Knicks végül két napon belül másodszor is fölényesen tudott nyerni. A Sixers megint csak egy félidőn át tudta tartani magát, a nagyszünet után ugyanis a már meglévő nyolcpontos előnyéhez további 13-at hozzácsapott a New York.

A Knicks tehát továbbra is hibátlan, a Sixers pedig két napon belül kétszer is kikapott, tehát volt miért magyarázkodnia Doug Collins vezetőedzőnek: „Belefutottunk egy olyan csapatba, akikhez foghatóan senki sem játszik jelen pillanatban az NBA-ben. Ha a Miami a legjobb csapat, akkor sok mindent elárul, hogy a Knicks 20 ponttal verte őket. Jelenleg nincs gyenge pontja a New Yorknak.”

A vendégek ismét kiváló csapatjátékot mutattak be, hiszen hét játékos is kétszámjegyű eredményt ért el, közülük a legjobb természetesen Carmelo Anthony volt, 21 egységgel. A hazaiak továbbra is szenvednek, igazán jól dobó játékosuk ma sem volt, amelyet az is bizonyít, hogy Jrue Holidaynek 17 pont is elég volt ahhoz, hogy csapata legjobbja legyen.

Miami-Phoenix
124-99

Továbbra sem akar összeállni a csapat Phoenixben, Luis Scoláék ugyanis a tegnapi, Orlando elleni pofon után, ha lehet, még nagyobbat kaptak, ezúttal a Miami otthonában. A találkozót természetesen a hazaiak kezdték jobban, akik az első negyedet követően már kilenccel vezettek, amely félidőre 12-re hízott. A meccs itt is a nagyszünet után dőlt el, a Suns ugyanis ismét bennragadt az öltözőben, így Jamesék húsz pont fölé tornázták előnyüket.

Ezúttal a Heat egyik sztárjának sem kellett megerőltetnie magát, de LeBron James így is dupla-duplával, 23 ponttal és 11 lepattanóval zárt. A Suns legjobbja a kispadról beálló Shannon Brown volt, aki 18 egységet tett a közösbe.

San Antonio-Indiana
101-79

Nagy késbe szaladt az Indiana is a hétfői nap során, hiszen az eddig is hullámzóan teljesítő Hibberték a csúcsformában lévő Spurstől kaptak jókora verést. Eltérően a korábban említett győztesektől, a Spurs sokkal kiegyensúlyozottabb módon építette fel az előnyét, azonban a győztes kiléte így sem lehetett kérdéses, már csak azért sem, mert a Granger hiányát megszenvedő vendégek 79 mezőnykísérletükből csak 27-et értékesítettek.

Nagy erőlködésre itt sem volt szükség a sztároktól, a hazaiaknál Tim Duncan 14, míg a vendégeknél George Hill 15 ponttal zárt.

Dallas-Portland
114-91

Indokolatlanul nagy verést kapott a Portland Dallasban, ugyanis három negyeden át rendkívül kiélezett volt a harc ezen a találkozón, a Blazers azonban a záró etapban úgy omlott össze, mint egy kártyavár, hiszen 31-12-re bukta el azt.

A súlyos vereséget szenvedő vendégek vezetőedzője így nyilatkozott a találkozó után: „Kiválóan játszott a Dallas a második félidőben. Jól járatták a labdát, jó elzárásokat adtak, kihasználták a helyzeteiket, ráadásul a gyűrűig is sokszor eljutottak. Számunkra valahol a negyedik negyed közepén úszott el a meccs.”

Nem teljesítettek pedig annyira gyengén a vendégek, hiszen Aldridge és Matthews egyaránt 20 egységet termelt, viszont a kispad gyengélkedése sokba került. A hazaiaknál O.J. Mayonak ismét nagy estéje volt, 32 pontot tett a közösbe, de Darren Collison is értékes dupla-duplát ért el.

Brooklyn-Minnesota
96-107

A játéknap egyik legnagyobb meglepetését a Brooklyn Nets okozta azzal, hogy hazai pályán vereséget szenvedett a két napon belül második mérkőzését játszó Minnesota ellen. Nem kezdtek pedig rosszul a hazaiak, hiszen három negyednyi játék után 11 pont volt a Nets előnye, ám a Wolves hatalmasat hajrázva 32-10-re nyerte a záró játékrészt, ezzel a meccset is.

A hazaiak sztárjai nem teljesítettek rosszul, Joe Johnson 19, Deron Williams pedig 18 pontot tett a közösbe. A vendégek hősei Andrej Kirilenko, valamint Nikola Pekovics voltak, az orosz 16 pontot és 10 lepattanót könyvelhetett el, míg a tavalyi év egyik felfedezettje idei első említésre méltó meccsét játszotta, ő 21 pontos eredményt ért el.

Los Angeles Clippers-Cleveland
101-108

A játéknap utolsó találkozója hozta a legnagyobb meglepetést, ugyanis az újjáépülő Cavs idegenben tudott nyerni az eddig kiválóan játszó Los Angeles Clippers otthonában. Nagy meglepetésre a mérkőzésen a hazaiaknak egész végig loholniuk kellett a clevelandiek után, amelynek az lett az eredménye, hogy vereséget szenvedett a Clippers.

A Cleveland fiataljai hihetetlenül jól játszottak, Kyrie Irving, valamint az újonc Dion Waiters összesen 52 pontot termelt, míg a másik oldalon Blake Griffin volt a legeredményesebb 20 egységgel.

A játéknap további két mérkőzésén a Sacramento szinte végig vezetve, ám izgalmas végjátékba bonyolódva 94-92-re verte a Golden State Warriorst, ezzel a Kings megszerezte idei első sikerét, ráadásul az elmúlt 15 esztendőben a 14. hazai nyitányát is megnyerte a csapat. Nyugati rangadóra került sor Memphisben, ahol a Macik a Utah Jazz-t fogadták, ám a vendégek képtelenek voltak komoly ellenállás kifejteni az első negyeden kívül, így a hazaiak 103-94-re nyertek.

NBA
A 7. játéknap eredményei
Philadelphia-New York 88-110
Brooklyn-Minnesota 96-107
Miami-Phoenix 124-99
Memphis-Utah 103-94
Dallas-Portland 114-91
San Antonio-Indiana 101-79
Sacramento-Golden State 94-92
Los Angeles Clippers-Cleveland 101-108