NFL

A Rams állította meg a Cardinals menetelését

Csütörtökről péntekre virradóra vette kezdetét az NFL ötödik játékhete, méghozzá egy igazi csoportrangadóval, ahol a St. Louis Rams az Arizona Cardinalst fogadta. A mérkőzést végül a hazaiak nyerték 17-3-ra, így a vendégek elveszítették veretlenségüket.

Chris Givens

4-0. Nem sokan gondolták volna a szezon előtt, hogy az Arizona Cardinals ilyen mérleggel vághat majd neki az ötödik játékhéten rendezett, a csoportrivális, St. Louis Rams elleni mérkőzésnek, pedig így történt. A veretlenség persze már a múlté, hiszen a Rams 17-3 arányban legyőzte ellenfelét a péntek hajnali találkozón.

A hazaiak rögtön az első labdabirtoklásból megszerezték a mérkőzés első touchdownját, a kezdőrúgás után ugyanis Givens egészet a St. Louis 31-eséig vitte vissza a játékszert, ezzel viszonylag jó mezőnypozíciót adva Sam Bradfordnak és a támadóegységnek. Az irányító nem is tétlenkedett sokáig, Amendolának adott 44 yardos passzával nem sokkal később már a Cardinals vörös zónájában jártak a kékek. A hat pontot érő játék szintén egy átadásból született, a Bradford az ellenfél hét yardos vonaláról röviden jobbra passzolt Kendricksnek, akinek nem okozott gondot az elkapás (7-0).

Szűk tíz perccel a negyed vége előtt a vendégek rúgójátékosa, Jay Feely egy 35 yardos mezőnygóllal még szépíteni tudott (7-3), de a hazaiak kiváló statisztikával rendelkező újonca, Greg Zuerlein a második negyedben szintén értékesített egy kísérletet, csak épp 53 yardról (10-3).

Mivel Zuerlein három pontját a második játékrész elején szerezte, ezért ezt követően gyakorlatilag 33 percnyi harcot láthattunk a mezőnypozícióért, hiszen a következő a Rams könyvelhette el, méghozzá az utolsó negyedben. A rendkívül hosszú támadás utolsó játékában Sam Bradford 51 yardos passzát Chris Givens kapta el, ami touchdownt ért (17-3). Ezt követően egyik fél sem tudott újabb pontokat szerezni, így a Rams vette el a Cardinals veretlenségét.

A mérkőzést a Rams egyértelműen a kiváló védekezésével nyerte meg, hiszen a vendégek futásokból mindössze 45 yardot értek el, míg Kevin Kolb 289 yardot passzolt. Utóbbi önmagában nem rossz eredmény, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az irányítót kilenc alkalommal sackelték, ebből Robert Quinn önmaga hármat ért el.

Ezzel szemben a hazaiak csak annyit adtak ki magukból, amennyit muszáj, mivel Sam Bradfordnak csak hét sikeres átadása volt, igaz, ebből kettő touchdownt ért, viszont egy alkalommal eladta a labdát, de így is 141 yardig jutott. A hazaiak legjobban teljesítő futója Steven Jackson volt 76 yarddal, de Daryl Richardson is 35—ig jutott.

Annak ellenére, hogy a mérkőzés láthatóan nem hozott sok izgalmat, nekünk mégis volt minek örülnünk, hiszen az általunk közzétett tipp nyert, hiszen a felek kevesebb, mint 40 pontot termeltek. Folytatás vasárnap!

NFL
5. játékhét
St. Louis Rams-Arizona Cardinals 17-3