NFL

Az izgalmas véghajrákról szólt az este

A kora este lejátszott mérkőzésekkel ellentétben elképesztően szoros végjátékokkal találkozhattunk a Nemzeti Futball Liga esti választékában. Egyedül a ,,régi" Peyton Manning által vezetett Denver, valamint AJ Green Cincinnatija verte meg nagyon az Oakland Raiderst, illetve a reménytelen Jacksonville Jaguarst.

Green Bay Packers - New Orleans Saints

Mint egy hullámvasút, úgy alakult az elmúlt öt év legjobb csapatainak mérkőzése. Aaron Rodgers remekül melegíthetett be, mert első négy labdabirtoklásából háromszor is Szentek célzónájába passzolt; kétszer James Jones, egyszer pedig Greg Jennings hajthatta végre a híres Lambeau Leapet.

Ekkor azonban megtalálta a célzóvizet Drew Brees, s egymás után adta a pontos átadásokat. Darren Sproles és Marques Colston segítségével egymás után 20 pontot hozott össze a Főszent. Aaron Rodgerset egy Malcolm Jenkinstől kapott pofon felébreszthette ekkor, s újabb fordulat következett: Jordy Nelson TD-je már a végső győzelmet hozta el a Sajtfejűeknek, akik ezzel is mindössze 2-2-vel állnak a Seahawkstól elszenvedett vereségük után; a Saints még mindig keresi az eltiltott Sean Payton nélküli önmagát, valamint első győzelmét...

Jacksonville Jaguars - Cincinatti Bengals

AJ Green profi pályafutása eddigi egyik legjobb meccsét produkálta, s a szélső elkapó Andy Daltonnal alkotott párosa könnyedén vezette győzelemre a Bengals Floridában. Mondjuk ezt még úgy is, hogy BenJarvus Green-Ellis négy éves, elejtett labda nélküli sorozata most már egymás után a második héten is bedőlt; ezúttal ráadásul kétszer is hibázott a Billst kiütő Patriots egykori futója. Így is könnyedén nyert a Bengals, s ezzel 3-1-el áll az AFC Északi csoportjának élén; a Jaguars 1-3-al utolsó ugyanazon konferencia Déli divíziójában.

Arizona Cardinals - Miami Dolphins

Egyetlen egy emberről lehet csak a meccs kapcsán beszélni: Brian Hartline hihetetlen teljesítményt nyújtott, s egymás után kapta el a hosszú bombákat, melyekkel tűz alá vette Ryan Tannehill, a Dolphins egyébként sokat kapó irányítója a Cardinals védelmét. A Dolphins elkapójának 11 passzból megtett 253 (!) yardja nemhogy a szezon legjobb teljesítménye, de az évtizedé is, s a 18. helyre jó a vonatkozó örökranglistán. A veszíteni látszó Delfinek Hartline 80 yardos touchdownjával meg is fordították a mérkőzést.

Ezzel azonban még messze nem volt vége: Andre Roberts egy köteltáncolós elkapással, alig 20 másodperccel a vége előtt egyenlített, s végül ki is csikarta csapatának a hosszabbítást. Ebben mindkét csapatnak volt esélye, de egy újabb Tannehill-interception megpecsételte a floridaiak sorsát, s végül a hazaiak szerezték meg a győztes mezőnygólt megtartva veretlenségüket.

Oakland Raiders - Denver Broncos

Régi önmagát hozta Peyton Manning, s csaknem hibátlanul passzolt a liga egyik legnagyobb derbije, a Denver - Oakland AFC Nyugati csoportrangadón. A Coltstól nagy saga után elkerülő, már most a sportág egyik legendájának számító irányító főleg a második félidőben egyszerűen nem tudott rosszul választani a célpontok közül, s végül 38-ból 30-szor dobott sikeresen, ebből háromszor a Raiders célterületén belülre.

Így a végigügetett első játékrész után vágtára kapcsoltak a Vadlovak, s meggyőzően, 37-6-ra nyertek, behúzva második győzelmüket is. A Raiders 1-3-al a csoport utolsó helyén áll.

Tampa Bay Buccaneers - Washington Redskins

Lassan unalmas leírni, de ismét igaz: ezúttal sem tudott mit kezdeni az ellenfél védelme a Redskins újoncával, Robert Griffinnel. A rendkívül karizmatikus QB ezúttal a Tampa egyébként megbízható védelmét tanította móresre, több mint 100-as irányító-mutatója mellett egy futott touchdownt is bemutatva.

A második félidőben tanult Josh Freeman, a Kalózok irányítja is tanult a leckéból, s a Tampa felzárkózása után izgalmas végjáték alakult ki az utolsó negyedben. Connor Barth 47 yardos mezőnygóljával a hazaiak hihették azt, hogy visszahozták a meccset, egy ponttal vezetve kevesebb mint két perccel a vége előtt. Ekkor jött ismét Griffin, s megmutatta, miért nyűgözte le már első néhány meccse alapján a liga nézőközönségét. Az utolsó pillanatokban feltűrte ingujját, s nekikezdett a melónak: végigmeneteltette csapatát a pályán, ötből négyszer jól passzolva, egyszer pedig remekül futva, összesen 61 yardot összegereblyézve a Rézbőrűeknek. Akik ezt Billy Cundiff 41 yardos rúgásával meg is hálálták, s végül idegenben győztek 24-22-re. A Redskins ezzel 2-2-vel, a Bucs pedig csalódást keltő 1-3-al áll.

NFL, 4. játékhét
Jacksonville Jaguars - Cincinnati Bengals 10-27
Denver Broncos - Oakland Raiders 37-6
Arizona Cardinals - Miami Dolphins 24-21 - h.u.
Tampa Bay Buccaneers - Washington Redskins 22-24
Green Bay Packers - New Orleans Saints 28-27
   
Később kezdődik:  
Philadelphia Eagles - New York Giants  
   
Kedd hajnalban:  
Dallas Cowboys - Chicago Bears  
   
Korábban rendezték:  
Baltimore Ravens - Cleveland Browns 23-16
   
New York Jets - San Francisco 49ers 0-34
St. Louis Rams - Seattle Seahawks 19-13
Atlanta Falcons - Carolina Panthers 30-28
Detroit Lions - Minnesota Vikings 13-20
Kansas City Chiefs - San Diego Chargers 20-37
Houston Texans - Tennessee Titans 38-14
Buffalo Bills - New England Patriots 28-52