Snooker

Lee legyőzte Robertsont a PTC döntőjében

Stephen Lee fölényesen nyert az eddig minden televíziós fináléján diadalmaskodni tudó Neil Robertson ellen, így a brit győzelmével zárult a PTC (Players Tour Championship) második szezonja.

Stephen Lee győzelmével zárult a PTC (Players Tour Championship) második szezonja.

A 37 esztendős Stephen Lee roppant magabiztosan, 4-0 arányban múlta felül a nála hét esztendővel fiatalabb, ausztrál származású Neil Robertsont. Lee győzelme azért is számít hatalmas sikernek, mert riválisa eddigi kilenc rangsorolásos döntőjéből mindegyiket megnyerte. A brit játékos Players Tour Championshipen elért sikerével megerősítette helyét a világ legjobb 16 snookerese között, jelenleg a 11. pozícióban található.

Lee az első frame-et 47 perc alatt tudta begyűjteni, míg a második játszmában kihasználva ellenfele botlását, egy 52-es megindulással 2-0-ra elhúzott Robertsontól

A következő frame Robertson gyenge safety játéka miatt pottyant Lee ölébe, majd az utolsó játszmában egy 66-os break elegendőnek bizonyult a sima, 4-0-s sikerhez.

„Nagyon fontos volt számomra, hogy Neil ne tudjon lendületbe jönni, ezért magamhoz ragadtam a kezdeményezést. Jó formában vagyok, és azt kívánom, hogy bárcsak tíz évvel fiatalabb lennék, hogy még több sikert halmozhassak fel. Visszanyertem az önbizalmamat, és ez nagyon fontos egy snookerjátékos számára” - nyilatkozta a 70.000 fontot kasszírozó versenyző.

Robertson az alábbi módon foglalta össze a PTC döntőjével kapcsolatos gondolatait: „Az első játszmában többször is lehetőségem nyílt arra, hogy megszerezzem a vezetést, de ekkor sokat hibáztam. Hozzá kell tenni, hogy Stephen nagyszerű safety játékot produkált, szerintem, jelenleg ő a legjobb a biztonsági játékokban. Jó látni, hogy a korábbi, kiégett Lee visszatért, és újból remek formában snookerezik” - mondta a második helyezéssel 35.000 fontot kereső játékos.