Tipp

Skót győzelmet várunk a brit háborúban

  • Cesc18

A skót Stephen Maguire a walesi Michael White-tal csap össze a sanghaji snooker-torna negyeddöntőjében.

Michael White-Stephen Maguire
Hatharom-tipp: Maguire jut tovább
TippmixPro @ 1.50
Eddig éri meg: 1.40
Tipperősség: 5/10

Pénteken a legjobb nyolc küzdelmeire kerül sor Sanghajban, a szezon harmadik pontszerző snooker-tornáján. Elég szép csillaghullás volt a napokban, nincsen versenyben már többek között Ronnie O'Sullivan és Neil Robertson sem. Az egyik legmeggyőzőbb teljesítményt eddig az egykori világranglista-második Stephen Maguire nyújtotta. 

A skót klasszis magához mérve két gyengébb szezont tudhat maga mögött, ami azt eredményezte, hogy kicsúszott a top 16-ból, vagyis így nincs a kiemeltek között. Egyértelmű célja, hogy idén visszaverekedje magát a legjobbak közé, és ha így játszik, ahogyan a héten, akkor ez gond nélkül sikerülni is fog neki. Az amatőr Yi Chen Xu ellen kezdett, akit úgy vert 5-0-ra, hogy lökött egy maximumot is. Ugyanilyen arányban győzte le nagy riválisát, Shaun Murphyt. Barry Hawkins volt az első, aki frémet tudott nyerni ellene, de a győzelemre neki sem volt esélye. Maggi három meccs alatt tíz 50 feletti bréket lökött, ebből négy 100 fölé kúszott. Nagyon rendben van, amit eddig tőle láthattunk. 

Ellenfele, a walesi Michael White jóval szerényebb játékot mutatott. Két nála előrébb rangsorolt snookerest győzött le, de például Judd Trump nagyon messze volt a tudása legjobbjától. Borzasztó tehetséges játékos White, nem véletlenül tudott már 20 évesen pontszerzőt nyerni, de fejben még mindig van hova fejlődnie. 

Az egymás elleni eredményük 4-2 Maguire javára, de, ami fontosabb, hogy a skót ezt a négy győzelmet az elmúlt négy meccsükön aratta. Ő a nagyobb tudású játékos, jó formában van, motivált, szóval 1.50-ért is bizalmat szavazok a glasgow-i sztárnak.