Tipp

Sima továbbjutást jósolunk a kínai szupersztárnak

  • Cesc18

Ding Junhui könnyű győzelmet arathat Marco Fu ellen a China Championship első fordulójában.

Ding Junhui-Marco Fu
Hatharom-tipp: Ding -1.5 hendikep
Odds: 1.72
Eddig éri meg: 1.65
Tipperősség: 5/10

A héten még Kínában marad a snooker-mezőny egy része, pontosabban a legnagyobb klasszisok, ugyanis egy meghívásos tornán, az első ízben megrendezésre kerülő China Championshipen vesznek részt. Nem babra megy majd a játék, a győztes ugyanis 200 ezer angol fontot tehet zsebre, ami rekordnyereménynek számít a nem szigetországi versenyeken.

Mint említettem csupa klasszisokból áll a főtábla, így természetesen asztalhoz áll a hazai kedvenc Ding Junhui is. A kínai játékos remek formának örvend, hiszen múlt héten a szintén kínai International Championshipen döntőzött. Igaz, bődületesen nagy zakót kapott Mark Selby-től, de mindenkivel fordult már elő, hogy rossz lábbal kelt fel. Attól még ezen a héten komolyan számolni kell vele, hazai közönség előtt mindig extra motiváltan küzd, az idei egyetlen pontszerző sikerét is Ázsiában aratta. Kezdésként Marco Fu lesz az ellenfele, aki hihetetlen rossz szezont fut és mélyrepülésben van a világranglistán. Még ugyan a top 16 között találjuk, de ha ezt így folytatja, akkor hamarosan kicsúszik. Folyamatosan korai vereségeket szenved el, és nem volt még az idei szezonban egyetlen olyan torna ahol legalább két győzelmet sikerült volna aratnia. Sam Baird, Tom Ford és Andrew Higginson is verte, akik nem rossz játékosok, de Fu klasszisokkal jobb náluk.

Nehezen tudom elképzelni azt, hogy ha nem javul fel Fu, akkor négynél több frame-et nyerjen. Márpedig hónapok óta nem volt jó versenye, szóval nyugodtan bízhatunk benne, hogy továbbra is gyenge játékot fog mutatni. Egyébként is Dinget tartom a jobb játékosnak, szóval nyugodt szívvel játszom meg ezt a -1.5-ös hendit. A kínai továbbjutására 1.40-es oddsot kínálnak a    -n, ami szintén nem rossz.