Snooker

Érik a Selby-Ronnie álomdöntő!

Szombaton az elődöntőkre kerül sor Yorkban, az Egyesült Királyság Bajnokságán. A felső ágon két világbajnok, Shaun Murphy és Mark Selby feszül egymásnak, míg a tábla másik felén a közönségkedvenc Ronnie O'Sullivan a hongkongi Marco Fu-val néz farkasszemet.

Shaun Murphy-Mark Selby
Hatharom-tipp: Selby

Döntőnek beillő párosítás, hiszen mindketten megnyerték már ezt a tornát korábban, sőt 2012-ben ők játszották a finálét. Nagyon jól ismerik egymást, ez lesz a 36. összecsapásuk. Mark Selby 17-16-ra vezet 2 döntetlen mellett. Két eltérő stílus találkozása, Shaun Murphy kifejezetten támadó felfogásban játszik, a világbajnok honfitársa viszont sokkal megfontoltabb és passzívabb. A "Mágus" eddig nem igazán volt tesztelve, top 20-as játékossal nem találkozott, mondhatni kifejezetten könnyű úton jutott el idáig. Pont emiatt nem tartjuk őt a meccs esélyesének, idén nem játszott még döntőt, az a pici plusz, ami kellene Selby ellen már hiányozni fog. A fiatalabb angol ugyanis nagyon egyben van fejben, ezt láthattuk a negyeddöntőben John Higgins ellen is. Nem sokkal ugyan, de Selby a jobb, az okos játéka pedig kifizetődő lehet egy szorosabb végjátékban. 

Ronnie O'Sullivan-Marco Fu
Hatharom-tipp: Ronnie

A másik elődöntőben egyértelműbbek az esélyek, az öt UK Championship-címmel büszkélkedő Ronnie O'Sullivan jóval komolyabb játékerőt képvisel, mint Marco Fu. Ugyan a hongongi nem az a típus, aki bárkitől is megijedne, sőt a "Rakétának" már nem egyszer borsot tört az orra alá, de most annyira megy az angol zseninek, hogy nehéz elképzelni, hogy borulni fog a papírforma. Fu egyébként elég nagy meglepetésre jutott el idáig, a torna előtt ugyanis hosszú pályafutása egyik leggyengébb szezonját futotta. Mondjuk kellett ehhez a jó szerepléshez az is, hogy ne találkozzon klasszis játékossal. A UK-n 2008-ban játszott már döntőt, ám azóta, egészen mostanáig még a négy közé sem tudott bejutni. Ronnie eddig mindenkin átgázolt, nem lesz kivétel a hongkongi sem. 

hatharom.com
Kezdés Mérkőzés Tipp Odds
Szombat, 14:00 Shaun Murphy-Mark Selby Selby @1.50
Szombat, 20:00 Ronnie O'Sullivan-Marco Fu Ronnie @1.14
Nyereményszorzó: 1.71