Snooker

Most megéri Ronnie O'Sullivan ellen fogadni

Az ötszörös világbajnok angol legenda bicskája beletörhet az egykori világelső Neil Robertsonba.

A héten első ízben került megrendezésre a European Masters pontszerző snooker- torna Romániában. A bukaresti publikum nem panaszkodhat, hiszen a két elődöntőben négy világelső lép majd az asztalhoz. A felső ágon a jelenlegi ranglista-vezető Mark Selby és Judd Trump feszül egymásnak, míg a tábla alsó felén az angolok legendája, Ronnie O'Sullivan ütközik meg az ausztrálok klasszisával, Neil Robertsonnal. Ezeknél nem nagyon kívánhatnánk patinásabb párosításokat egy torna végjátékában. Mi most utóbbi összecsapást vesszük górcső alá, hiszen egy jó odds levadászására látunk esélyt. 

A Ronnie-fanoknak viszonylag sokat kellett várniuk, hogy lássák a kedvencüket varázsolni, ugyanis a "Rakéta" becenévre hallgató snookeres az áprilisi világbajnokság után egy hosszabb pihenőt tartott és csak szeptember végén ragadt dákót. A meccshiány, a talán kevesebb edzés meg is látszódott a teljesítményén, Sanghajban Michael Holt 5-2-re intézte el. Ezen a bukaresti viadalon már pofásabb formát mutat, de a legjobbjától még mindig elé messze van. 

Eddig belefért az angolnak, Robertson viszont már keményebb dió lesz. Az ausztrál nyert már az idei szezonban tornát és voltak a héten kifejezetten jó meccsei. A pénteki Anthony McGill elleni negyeddöntője pont nem ilyen volt, de ebben a sportban könnyen előfordul, hogy lehúzzák egymást a játékosok. Összességében rendben van Robbo játéka, képes lehet legyőzni a nem csúcsformában lévő Ronnie-t. Persze az ötszörös világbajnokot még ilyenkor is rettentő nehéz felülmúlni, de úgy véljük, hogy az oddsoknak közelebb kellene egymáshoz lenniük. 

Ronnie O'Sullivan-Neil Robertson
Hatharom-tipp: Robertson jut tovább
TippmixPro @ 2.40