Snooker

O’Sullivan továbbjutott, Higgins kiesett a Welsh Openen

  • Tóth Tamás

A szerdai játéknapon befejeződött a nyolcaddöntőbe jutásért folyó küzdelem a Welsh Openen, és egyúttal kezdetét vette a harc a negyeddöntős helyekért.

Ronnie O'Sullivan a Welsh Openen

A sokak által a torna favoritjának tartott Ronnie O’Sullivan elegáns és higgadt játékkal múlta felül Marco Fu-t, 4-1 arányban. A britek nagy kedvence így a legjobb 16 között Mark Williamsszel fog megmérkőzni. Szerdán, az első körös párharcokból Mark Allen, Matthew Stevens és Stephen Maguire is továbbjutott.

Ding Junhui a Welsh Openen

Az esti órákban kezdetét vették az első nyolcaddöntős összecsapások, amelyek közül a Higgins - Ding párharc újabb meglepetéssel szolgált. Bár a két versenyző fej-fej mellett haladt a döntő frame-ig, ám az utolsó játszmában a legutóbbi két Welsh Openen is győzedelmeskedni tudó skót játékos elvétette az egyik hosszú pirosat. Ding ekkor magához ragadta a kezdeményezést és egy 82-es brake-kel megnyerte a játszmát és a mérkőzést.

„Nagy nyomás alatt voltam, mivel John safety játéka nagyon nehéz helyzetekbe sodort” - nyilatkozta a világranglista tizedik helyén álló Ding. „Szerencsére az utolsó frame-ben sikeresen meg tudtam indulni, és ez elégnek bizonyult a győzelemhez” - mondta a kínai versenyző. Higgins szűkszavúan értékelte a mérkőzést: "Csalódott vagyok, mert jó esélyeim voltak a győzelemre. Az elkövetkezendő időben sokat fogom fejleszteni a játékomat, hogy minél jobb eséllyel indulhassak a világbajnokságon.”  

A másik nyolcaddöntős meccsen Steve Davisnek nem sikerült megismételnie korábbi bravúrját, ugyanis a veterán snookeres 4-0 arányban kikapott Shaun Murphytől.

Welsh Open
A szerdai játéknap eredményei
A legjobb 16 közé jutásért:
Ronnie O’Sullivan - Marco Fu 4-1
Mark Allen - Ken Doherty 4-0
Matthew Stevens - Barry Hawkins 4-3
Stephen Maguire - Adam Wicheard 4-2
 
A legjobb 8 közé jutásért:
John Higgins - Ding Junhui 3-4
Shaun Murphy - Steve Davis 4-0
 
A csütörtöki program:
14:00 - Mark Williams - Ronnie O’Sullivan
14:00 - Stephen Lee - Tom Ford
15:00 - Stephen Maguire - Matthew Stevens
15:00 - Mark Allen - Stephen Hendry
20:00 - Stuart Bingham - Judd Trump
20:00 - Martin Gould - Mark Selby
Televíziós közvetítés a Welsh Openről:
Eurosport 2: 14:00 - 15:15
Eurosport: 15:15 - 18:00
Eurosport: 20:00 - 23:00